Uşak Belediyesinden korona seferberliği

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa süre önce Türkiye’de de tespit edilen Koronavirüs için tüm yurtta sıkı tedbirler alınıyor. Bu kapsamda Uşak Belediyesi de vatandaşların sağlığı için önlemlerini arttırarak kamusal alanları dezenfekte ediyor.
Uşak Belediyesinden korona seferberliği

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tehdidi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "acil durum" olarak ilan edilmişti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de tespit edilen vaka ile birçok tedbir hayata geçirilirken, süreç alınan üst düzey önlemlerle yürütülüyor.

Bu kapsamda, okulların ve üniversitelerin tatil edilmesinin ardından kamu kurumlarında ve toplu alanlarda sıkı bir temizlik çalışması başlatıldı. Sağlık Bakanlığı’nın sürdürdüğü başarılı sürece paralel olarak çalışmalarını sürdüren Uşak Belediyesi kenti adeta temizlik ekipleriyle kuşattı.

TÜM KAMUSAL ALANLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların en çok vakit geçirdiği yerler başta olmak üzere şehir genelinde temizlik ve dezenfekte faaliyetleri yürütülüyor. İlk durağı kentin kalbi İsmetpaşa Caddesi olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gün içinde pek çok kişinin kullandığı halk otobüslerinde, duraklarda, camilerde, semt pazarlarında, otobüs terminalinde ve parklarda detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Vatandaşların ortak kullanım alanlarını öncelik tutarak dezenfekte faaliyetlerini yürüten Uşak Belediyesi ayrıca sosyal medya üzerinden bilgilendirme notları paylaştı.

 

Dezenfekte çalışmalarının belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde devam edeceğini paylaşan Uşak Belediyesi yetkilileri, kapsamın genişletileceğini ve halk sağlığının temini için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.