Uşak Aydın Denizli İzmir Kütahya Manisa tüm Ege! 23.50'ye kadar ACİL AFET kararı ile YASAKLANDI

Afetlerin birinin bitip birinin başladığı Türkiye'de yine bir son dakika acil afet uyarısı yayımlandı valilik kararı ile yasaklandı...
Uşak Aydın Denizli İzmir Kütahya Manisa tüm Ege! 23.50'ye kadar ACİL AFET kararı ile YASAKLANDI

Uşak Aydın Denizli İzmir Kütahya Manisa tüm Ege! 23.50'ye kadar ACİL AFET kararı ile YASAKLANDI - Milyonlarca kişiye son dakika acil afet uyarısı yapıldı. Türkiye son dönemde ne yazık ki afet üzerine afet yaşamaya devam ederken hem depremler hemde meteorolojik afetler ülkemizde binlerce kişinin hayatının kaybetmesine neden olmuştu.

Denizli, Uşak, Manisa, İzmir, Aydın Kütahya ve çevrelerinde yarın gece yarısına kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınaya karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden itibaren Denizli çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

UŞAK VALİLİĞİ SON DAKİKA ACİL AFET DURUM UYARISI YAYIMLADI!

Beklenen hava olayları nedeni ile Uşak Valiliği tarafından yayımlanan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli, Uşak) 19.04.2024 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren beklenen rüzgarların, güney ve güneybatı yönlerden "fırtına" (51-75 km/saat) ve yer yer "kuvvetli fırtına” (75-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

uyari-mesaji.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Bu gece saatlerinden itibaren; Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilerek vatandaşların ve yerel yönetimlerin tedbirli olmaları istendi.

Uşak Valiliği meteorolik uyarı yaparken zorunlu olmadığı durumlarda vatandaşların dışarı çıkmamalarını istedi. Söz konusu uyarı bugün saat 23:50'ye kadar geçerli olacak. Vatandaşların kendi can güvenlikleri için yapılan uyarılara dikkat etmeleri büyük önem taşıyor...