Uşak Afyon İzmir Denizli Kütahya Manisa için 18.00’e kadar acil uyarı yapıldı

Sabah erken saatlerde çok önemli bir uyarı geldi. Aktarılan son habere göre başta Uşak olmak üzere tüm Ege ve Akdeniz bölgesi için uyarı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olması ve 18.00’e kadar mümkün olduğu kadar dışarıya çıkmaması gerektiği belirtildi.
Uşak Afyon İzmir Denizli Kütahya Manisa için 18.00’e kadar acil uyarı yapıldı

MGM, sabah saatlerinde yaptığı açıklamasında Türkiye’nin yeni bir sıcak hava etkisi altına gireceği duyuruldu. Bu sebeple sıcaklıkların yurt genelinde 2 – 4 derece arasında artış göstererek mevsim normalleri üzerinde seyredeceği ifade edildi.

Rüzgarın ise genel olarak kuzeyli yönlerden hafif bir şekilde esebileceğini belirtilen MGM, yağışlı olan bölgelerde şiddetini artırabileceğini ifade etti.

METEOROLOJİ’DEN O BÖLGELERE ACİL UYARI

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin ve Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor” ifadesini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-06-10-105101-min.png

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Kuvvetli yağış uyarısına ilişkin de açıklama yapan Meteoroloji, yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin ve Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli olmasının beklendiğini belirtti. Bu sebeple de vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

SICAKLIKLAR ARTIŞ GÖSTERECEK

Meteoroloji’nin yayımlamış olduğu 81 ilin hava durum haritasına göre sıcaklıkların hızlı bir şekilde artış göstereceği ve özellikle sahil kesiminde olan illerin bu sıcaklıklardan etkileneceği belirtildi. Doğu Karadeniz’de ise yağışlı havanın etkisini sürdüreceği ifade edilirken, sıcaklıkların yurt genelinde 2 – 4 derece artış göstereceği açıklandı.

UŞAK'TA HAVA NASIL OLACAK?

Uşak’ta ise hafta sonu etkisini gösteren sağanak yağış yerini sıcak havaya bıraktı. Bugün açık bir havanın hakim olduğu ilde sıcaklıklar 32 dereceyi bulurken, termometreler yarın 35, Çarşamba 36 ve Perşembe günü 37 dereceyi gösterecek.