Ünlü profesörden sakinleştiren açıklama! O bölgelerde deprem riski yok

Türkiye'de son haftalarda yaşanan deprem gelişmeleri vatandaşın sağlıklı düşünebilmesini engellerken uzmanlardan gelen açıklamalarda merakla takip ediliyor.
Ünlü profesörden sakinleştiren açıklama! O bölgelerde deprem riski yok

Ünlü profesörden sakinleştiren açıklama! O bölgelerde deprem riski yok - Türkiye'de son haftalarda yaşanan deprem gelişmeleri vatandaşın sağlıklı düşünebilmesini engellerken uzmanlardan gelen açıklamalarda merakla takip ediliyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında 11 şehir bu felaketten etkilenirken vatandaşların da sonraki depremler nerede olacak soruları sorulmaya başladı.

Ülke genelinde yapı stokları yeniden tartışmaya başlanırken dün Hatay şehrinde gerçekleşen 6.4 şiddetli ve sonrasında 5.8 şiddetinde ki deprem Defne ve Samandağ ilçelerinde ki hasar gören binalarda da yıkıma sebep oldu. Ünlü profesör doktor Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan açıklama ise vatandaşları biraz olsun rahtlattı. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı tahmin ile vatandaşları rahatlattı. İşte o paylaşım;

''Bundan sonra; Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Kayseri, Nevşehir, Tunceli, Sivas, Mersin, Tokat, Mardin, Batman, Siirt il başkentlerinde olursa şaşarım. Yaşamınızı ilbeylerin(valilerin) uyarılarına bakarak düzenleyin. Kaçışmayın ne olur.'' ifadelerini kullanırken bir takipçisinin de 'Hocam celal ve naci hocam adana ve kıbrısta deprem beklediklerini söylemişlerdi siz ne düşünüyorsunuz biz şahsen ben evimde kalmıyorum şuanda sokakta çadırdayım.'' sorularına yanıt olarak ise, ''Bu açıklamaların bilimsel tabanı yok. Korkutmak şöhret getirir, ancak toplumun ruh halini, yaşam sevinçlerini bozarsınız.'' cevabını verdi.