UMKE Eğitim Tatbikatı nefesleri kesti

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri tarafından düzenlenen “4x4 Arazi Araçları İleri Sürüş Teknikleri ve Vinçlime Yöntemleri” konulu eğitim ve tatbikat görenlerin yüreğini ağzına getirdi.
UMKE Eğitim Tatbikatı nefesleri kesti

2019 yılında Uşak UMKE personeline yönelik yapılması planlanan eğitim ve tatbikatlardan olan “4x4 Arazi Aracı Sürüş Teknikleri ile Vinç Kullanımı Eğitim ve Tatbikatı” 18-19 Şubat 2019 tarihleri arasında Uşak İli Banaz İlçesi Çamsu Köyü mevkiinde UMKE personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

En zor arazi şartlarında UMKE araçlarının usta ekiplerinin manevraları ve özellikl bayır aşağı sürüşleri, izleyenlere her an araçların devrileceği korkusu yaşatsa da üzücü hiçbir durum yaşanmadan tatbikat başarı ile tamamlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden internet sayfasında yapılan açıklamada, “4X4 Ambulans Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi, 4x4 ambulans ve UMKE araçlarının daha etkin kullanılması, Acil Sağlık Hizmetlerinde kaliteli ve yüksek standartlarda hizmet verilebilmesi adına eğitimli ve nitelikli sürücü sağlık personeli yetiştirilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Eğitimde “4x4 Arazi Aracı Sürüş Teknikleri, Vinç Kullanımı Eğitimi, Farklı Yol Koşullarında Sürüş Teknikleri, Ambulans Ekipmanları Eğitimi, Temel EKG Eğitimi, Afet Psikolojisi ve Dijital Telsiz Eğitimi”   ele alınmıştır” bilgisi verildi.

Uşak UMKE Tatbikatı 25 UMKE personeli ile Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.Sedat Kavas, Sağlık Hizmetleri, Acil  Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Abdurrahman Yılmaz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Mehmet Fatih Zeren ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Yasin Köprü ‘ nün  katılımıyla gerçekleştirildi.