Türkiye'nin en tehlikeli DEPREM bölgesi! 8 şiddetinde depremin yeri ve tarihi açıklandı

Tokat'ta yaşanan peş peşe depremlerin ardından bugün de İzmir sallanırken bir sonraki büyük deprem nerede olacak sorusuna yanıt geldi Türkiye'nin en tehlikeli deprem bölgesi açıklandı.
Türkiye'nin en tehlikeli DEPREM bölgesi! 8 şiddetinde depremin yeri ve tarihi açıklandı

Türkiye'nin en tehlikeli DEPREM bölgesi! 8 şiddetinde depremin yeri ve tarihi açıklandı - 6 Şubat depremleri ile 11 ilde 50 binden fazla canını yitiren Türkiye'de ne yazık ki başlayan deprem fırtınası tüm hızı ile sürüyor. Peş peşe yaşanan depremler büyük panik ve korkuya neden olurken Tokat'ta yaşanan deprem büyük panik ve endişe yaratmıştı.

Yaşanan depremler konusunda bir değerlendirmede Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy tarafından yapıldı. Tokat'ta yaşanan 5.6 şiddetindeki depremi değerlendiren Prof. Ersoy "Erzincan'ın olduğu yerde, 1939'da olduğu için büyük bir deprem beklemeyiz. Ama Erzincan'dan doğuya doğru yine Kuzey Anadolu Fayı üzerinde tehlikeli yerler var. Onu söylemek gerekir." diyerek deprem beklediği bölgeyi duyurdu.

TÜRKİYE'DE BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE, NE ZAMAN OLUR, OLACAK?

Canlı yayında yaşanan depremleri değerlendiren Ersoy "Burada 6.5'u geçmeyebilir. Biz de biliyorsunuz 6'yı geçtikten sonra hasarlar verebiliyor. 5.5'te bile verebiliyor. Onlar bile büyük depremler. Çünkü 6.5, 5.5'un 30 kat daha büyük bir enerjisine sahip demektir. Ama bu kol üzerindekiler de 7, 7.5 maksimum 8 büyüklüğüne depremler olabiliyor Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bizim en tehlikeli fay zonlarımızdan bir tanesi.

Bunun batı ucunda da Marmara ve İstanbul bulunuyor. Malatya civarındaki depremler... O taraftaki depremler çok sürecek. En az 1 yıl daha sürmesi gerekir. Yine Malatya özelinde, orada çok fazla deprem oluyor. Anakolun, Doğu Anadolu'nun biraz üzerinde bir aktivite var orada. Bunlar da onu gösteriyor ve 4'ün üzerine çıkan çok sayıda depremler var. Dolayısıyla özellikle Malatya bundan çok kaygı duyuyor, çok tedirgin oluyor 'Acaba bundan sonra daha büyük deprem gelir mi?' diye. Bunu söylemek gerçekten zor. Çünkü anakola paralel başka fay zonları da var. Buranın durumu da öyle." diyerek Muğla ve çevresinde de deprem riski bulunduğunu ifade etti.

NOT: Söz konusu açıklamalar Prof. Ersoy'un açıklamalarından derlenmiş olup tahminleri ifade etmektedir. Depremi günümüz koşullarında erkenden doğru bir şekilde tahmin etmek mümkün değildir.