Türkiye'de RESMEN başladı! 4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL müjdesi geldi

Tüm dünyada denemeleri yapılan 4 gün iş 3 gün tatil çalışma sistemi için Türkiye'de beklenen ilk resmi açıklama geldi, yeni sistem resmen başladı. İşte yeni mesai saatleri...
Türkiye'de RESMEN başladı! 4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL müjdesi geldi

Türkiye'de RESMEN başladı! 4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL müjdesi geldi - Pandemi döneminde zorunlu karantina kararları ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle pek çok kamu kurum ve kuruluşunda mesai saatleri düzenlemesi yapılmış, uygun olan sektörlerde evden çalışma saatine geçiş yapılmıştı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan düzenlemeler ile sabah mesai saati 10:00'a çekilmiş, akşam ise 16:00 itibari ile sona ermesine karar verilmişti. Pek çok bankanın da aralarında yer aldığı çok sayıda sektörde ise evden çalışma sistemi ile süreç devam ettirilmişti. Koronavirüs'ün sona ermesinin ardından ise dünyada çalışma sistemi tartışma konusu olmuştu.

TÜRKİYE'DE 4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL SİSTEMİNE GEÇEN İLK ŞİRKET BELLİ OLDU!

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve SGK Başmüfettişi / Uzmanı olan İsa Karakaş sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında "TÜRKİYE'de 4 günlük Çalışma: Trend haline gelen çalışma sürelerinin azaltılması ve haftada 4 gün çalışma uygulamasına ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan ve 502 bin metrekarelik üretim tesisine sahip Aksa Akrilik, Türkiye’de 4 günlük çalışma haftasını denemelerin ardından bu uygulamayı kalıcı hale getirdi. Böylece 4 günlük çalışma sistemine geçen öncü firmalar arasında yerini aldı. Umarım diğer firmalarımız çalışma sistemlerini gözden geçirir!......" diyerek bu karara ilk adım atan şirketin Aksa Akrilik olduğunu duyurdu.

yeni-calisma-saati.jpg

YENİ MESAİ SAATLERİ DÜZENLEMESİ! HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ KAÇ SAAT OLDU, OLACAK?

Haftalık çalışma saatleri konusunda da yorumda buluna İsa Karakaş bu sürenin ise patronların inisiyatifinde olduğunu belirterek bazı patronların haftalık 40 saat bazı patronların ise haftalık 45 saat çalışma saatini denediklerini ifade etti. Sistemin Türkiye genelinde ve özel sektörde yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağını ise ilerleyen zaman gösterecek...