Tunç Soyer’den Sığacık-Samos müjdesi! Seferler 6 Nisan’da başlıyor

İzmir’de yaşayanlara güzel haberi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. Soyer, yaptığı açıklamasında Sığacık - Samos seferlerinin 6 Nisan tarihinde başlayacağını müjdeledi. Seferlere ilişkin detaylar da belli oldu.
Tunç Soyer’den Sığacık-Samos müjdesi! Seferler 6 Nisan’da başlıyor

Tunç Soyer, bugün yaptığı açıklamasında 6 Nisan’da İDO ile birlikte Samos ve Sığacık arasında gemi seferlerinin başlayacağını söyledi.

Soyer, yaptığı konuşmasında İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihine vurgu yaparak dört yıl önce verdikleri sözü bugün de tuttuklarının altını çizdi.

6 NİSAN’DA SEFERLER BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 Nisan 2024 tarihinde İDO ile beraber Sığacık-Samos gemi seferlerini başlatacaklarının müjdesini verdi.

FUAR 9 ARALIK’A KADAR SÜRECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de başladı. 9 Aralık’a kadar sürecek fuar, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ve ziyaretçileri ağırlayacak.

2024’TE SEFERLER ÜÇE KATLANACAK

Başkan Soyer, “Pandemi sonrasında dijital turizm altyapısını kuran ilk şehir biz olduk. İzmir’in 2 bin 500'den fazla destinasyonunu Visit İzmir mobil uygulamasında bir araya getirdik. Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi diyebilirsiniz. Bir diğer önceliğimiz, İzmir’e yapılan doğrudan seferlerdi. Bu konuda İzmir’e uçuş düzenleyen havayolu şirketleri ile Direct İzmir programını başlattık. Artık İzmir'den Venedik, Barselona, Milano gibi dünya turizmine öncülük eden şehirlere direkt uçuş imkanı bulunuyor. İzmir turizmini hak ettiği noktaya ulaştırma hedefimiz doğrultusunda, altı yıldır İzmir'e uğramayan kruvaziyer gemileri yeniden İzmir Limanı'nda ağırlamaya başladık. 2022’den bu yana 49 kruvaziyer seferiyle toplam 69 bin turist İzmir'i ziyaret etti. İzmir'in liman kenti kimliğini daha da güçlendirmek amacıyla I·ZDENİZ şirketimiz İzmir-Midilli seferlerine başladı. 2024 yılında seferlerimizi üçe katlayacağız. 6 Nisan'da ise İDO ile beraber Sığacık-Samos gemi seferlerini de başlatıyoruz” dedi.

Seferlere ilişkin aktarılan habere göre İzdeniz ve İDO işbirliği ile birlikte Nisan 2024 tarihinden itibaren Seferihisar ve Samos arasındaki seferler başlayacak.