Tedbirli olun! 81 ilde yükselişe geçmeye başladı Uşak İzmir Kütahya Denizli Manisa

Bugün için çok sayıda ile önemli bir açıklama yapıldı. Aktarılan son habere göre bugünden itibaren yükselişe geçmeye başladı. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarla çocukların tedbirli olması gerektiği ifade edildi. İşte detaylar..
Tedbirli olun! 81 ilde yükselişe geçmeye başladı Uşak İzmir Kütahya Denizli Manisa

Sabah erken saatlerde Meteoroloji tarafından önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre artık yağışlı havanın ülkemizi terk etmeye başladığı ve sıcaklıkların hızlı bir şekilde artacağı belirtildi. Vatandaşların ani sıcaklık artışına kadar tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

MGM, yaptığı açıklamasında yağışların etkili olabileceği illeri, “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor” şeklinde sıraladı.

SICAKLIKLAR HIZLA ARTACAK

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerinin mevsim normalleri civarında doğu kesimlerinde de normalin üzerinde seyredeceği ifade edildi. Bu sebeple ani sıcaklık artışına hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

UYARI DA YAPILDI

Diğer yandan Meteoroloji, günlük hava durumuna ek olarak uyarılarını da sıraladı. Kuvvetli rüzgar uyarısı yapan MGM, rüzgarın Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesinin beklendiği belirtildi. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

SICAKLIKLAR HIZLA ARTACAK

Türkiye haziran ayına hızlı bir sıcaklık artışı ile giriş yapacak. Sıcaklıklar bugünden itibaren pek çok ilimizde artış gösterecek olup, çoğu bölgede sıcaklıkların 22 – 23 derece üzerinde olacağı belirtildi. Özellikle hafta sonundan itibaren 30 dereceyi görecek illerin olacağı ifade edildi. Bu sebeple 65 yaş üstü yaşlıların, çocukların, bebeklerin ve kronik rahatsızlıkları olanların 10.00 – 16.00 saatleri arasında dışarıya tedbirli çıkması gerekiyor.