Taşyaran Vadisi Nerede?

Uşak – İzmir karayolunun 45. Kilometresinde bulunan Taşyaran Vadisi Uşak’a bağlı Yenişehir Köyü civarında konumlanmaktadır
Taşyaran Vadisi Nerede?

Taşyaran Vadisi Nerededir? Nasıl Gidilir?
Uşak’a  45 km mesafesi olan vadi, gerek bitki örtüsü gerek  jeolojik yapısıyla özellikle son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Vadi tabelasını takip ederek yaklaşık olarak 1.5 km sonra Taşyaran Vadisi'ne ulaşabilirsiniz.

Taşyaran Vadisi’nin Özellikleri;
Jeoloji biliminde Grays olarak adlandırılan İmren deresinin ender rastlanılan kayaçları nadide bir güzelliktir. Büyük bir fay kırılımının ardından su, rüzgar ve tektonik hareketlerin adeta bir nakış gibi işlediği Taşyaran Vadisi mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. 

 

Hem yaz hem de kış döneminde ziyaret edebileceğiniz vadide, özellikle kış aylarında  buzdan doğal bir akvaryuma dönüşen akarsuyun üzerinde yürümek ve suyun altındaki balıkları izlemek muhteşem bir deneyimdir.

Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı
Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı’nda piknik alanları, seyir terası, gözlem kulesi, tuvaletler, kamelyalar, büfe gibi imkanlar bulunmaktadır. Vadiye doğal  taş merdivenler kullanılarak inilir.
Fotoğraf tutkunlarının da gözdesi haline gelen vadide 2500 metrelik yürüyüş güzergahı bulunmaktadır.