Tarhana Denetleme Komisyonu Uşak Valisi Salim Demir’i ziyaret etti

Uşak Valisi Salim Demir, “Coğrafi İşaretli Uşak Tarhanası, yapılan kontrol ve denetlemelerle özüne uygun olarak yüksek kalite standartlarında üretilmektedir” dedi.
Tarhana Denetleme Komisyonu Uşak Valisi Salim Demir’i ziyaret etti

Vali Salim Demir, Denizli Pamukkale Üniversitesinden Tarhana Denetleme Komisyonu Başkanı Doç.Dr.Ömer Şimşek ve Denetleme Komisyonu üyelerini kabul etti. Kabulde, Uşak genelinde Uşak Tarhanasının üretimi ve üretilen tarhananın coğrafi işaretli olarak pazarlanması konuları görüşüldü.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Salim Demir: ”Uşak İl özel İdaresinin başvurusu sonucunda 2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘coğrafi işaret’  olarak tescillenmiştir. Bu tescil ile yüzyıllardır alışılagelen lezzet ve kalitesini  koruyan Uşak Tarhanası belli standart ve kalitede üretilmiş olup, diğer tarhana ürünlerinden ayrılmış olarak öne çıkacaktır.

Geçmişten günümüze, gerek köylerimizde gerek şehir merkezinde Uşaklı her ailenin kendi imkanları ile üretimini gerçekleştirdiği Uşak Tarhanası,  kalitesi ve lezzetiyle ülke genelinde  kazandığı büyük beğeni sayesinde artık ekonomik bir değer haline gelmiştir. Şu an itibariyle ilimiz genelinde 7 adet firmamız coğrafi işaretli Uşak Tarhanası üretip pazarlamakta olup bu sayı önümüzdeki günlerde hızla artacaktır. Uşak Tarhanasının ilimize kattığı bilinirlilik ve ekonomik değer coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından daha da yükselecektir” ifadesini kullandı.

VALİLİK TARHANANIN KALİTESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Uşak Valiliği olarak Uşak tarhanası üretim ve pazarlaması yapan firmaları belli periyotlarda denetlediklerin altın çizen Demir, “Firmalardan aldığımız numuneleri laboratuvarlarda inceleyip, Uşak Tarhanasının coğrafi tescil belgesindeki standart ve kalitede üretilmesini sağlıyoruz. Bu amaçla Denizli Pamukkale Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Tarhana Denetleme Komisyonumuz, ilimize gelerek denetim ve numune alma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bugün tarhana üreten 7 adet firmamız denetlenmiş olup, yine bu firmalardan numuneler alınmıştır. Bu numuneler Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği laboratuvarlarında analiz edilecektir.

Sürekli olarak denetim ve analizlerden geçen coğrafi işaretli Uşak Tarhanası ilimizden ülke geneline pazarlanmaktadır. Ülkemiz genelindeki tüm vatandaşlarımız 'Türk Patent ve Marka Kurumu-Tescilli Coğrafi İşaret Logosu' bulunan Uşak Tarhanasını gönül rahatlığıyla alıp, tüketebilirler. 

Doğal yollarla üretimi gerçekleştirilen, eşsiz lezzetinin yanında içerdiği besin öğeleri ve vitaminler sayesinde bağışıklığı arttıran coğrafi işaretli Uşak Tarhanasının, ününün her geçen gün artacağı ve bu sayede ilimize önemli ölçüde ekonomik katkı sağlayacağına inanıyoruz. Uşak Valiliği olarak İlimizdeki üretimlerin Uşak Tarhanası standartlarında gerçekleşmesi ve Uşak tarhanasının  daha çok tanıtılması için gayretlerimiz artarak devam edecektir.” dedi.