Tapu sahiplerine devlet maaş bağlıyor! Her ay bankaya para yatacak!

Tapu sahibi olan vatandaşlar için yeni bir devlet imkanı ortaya çıktı. Alınan karar gereği tapusu olan vatandaşların banka hesaplarına devlet her ay para yatıracak. Kimler, nasıl ödeme alacaklar?
Tapu sahiplerine devlet maaş bağlıyor! Her ay bankaya para yatacak!

Türkiye’de tapu sahiplerini yakından ilgilendiren çok önemli bir değişiklik yapılıyor. Bu değişiklik ile beraber tapu sahipleri ek bir gelire de sahip olacaklar. Bu uygulama ile tapu sahiplerinin bildirecekleri banka hesaplarına devlet aylık para ödeyecek. Üstelik bu işlem yapılırken tapu sahipliği konusunda vatandaş herhangi bir zarara da uğramayacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KARAR ALDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın almış olduğu bu karara göre tarımsal üretim yapılmayan araziler yeniden tarım yapılabilir alanlara dönüşecek. Türkiye’de insanların büyükşehirlerde yaşamalarına rağmen memleketlerinde arazilerinin olduğu biliniyor. Bu araziler ile ilgilenilmediği için atıl durumda olan bu toprak parçaları tarımsal faaliyetlerin dışında kaldı. Tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun çok daha iyi anlaşılması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimleri Türkiye’yi ilçe ilçe inceleyerek atıl durumda olan, üretim yapılmayan arazileri liste halinde çıkardılar. Bu tespit edilen arazilerin yeniden tarıma kazandırılması için ise araziler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sistemi içerisinde üretim yapacak olan kişilere kiralanacak. Bu kiralama işleminden elde edilen gelir ise tapu sahibine aylık olarak ödenecek. Bu sistem ile beraber tapu sahipleri hiç hesapta olmayan bir şekilde kira geliri sahibi olacaklar.

KİRALAMA İŞLEMİ DİJİTAL OLARAK YAPILACAK!

Atıl arazilerin kiralama işlemi ise belirli bir sitemde yapılacak. Tamamen dijital ortamda gerçekleştirilecek olan kiralama işleminde bazı öncelikler olacak. Atıl durumda olan arazi kiralanacaksa öncelik hakkı o arazinin komşusu olan bir başka arazide tarımsal faaliyet yapan arazi sahibi olacak. Onlar bu hakkı kullanmazlar ise genele açılacak ve herkes kiralama yapabilecek. Kiralanan arazide yapılacak olan tarımsal faaliyet ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gözetiminde gerçekleştirilecek.

ÖDEMELER AYLIK YAPILACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı kiralamış olduğu arazilerden elde edilen gelirin tamamını tapu sahipleri ile paylaşacak. Buna göre aylık kiralama bedelleri tapu sahiplerinin banka hesaplarına direkt olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yatırılacak. Bu konuda üçlü sözleşme imzalanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, arazi sahibi ve araziyi kiralayacak olan kişi sözleşme yaparak ödeme hususunda tartışma yaşanmasını ortadan kaldıracaklar.