Tapu sahipleri Mehmet Şimşek uyardı! 24 saat içinde HEMEN bunu yapmayan yandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tapusu olan milyonlarca kişiye son dakika uyarısında bulundu. 24 saat içinde hemen bunu yapmanız gerekiyor.
Tapu sahipleri Mehmet Şimşek uyardı! 24 saat içinde HEMEN bunu yapmayan yandı

Tapu sahipleri Mehmet Şimşek uyardı! 24 saat içinde HEMEN bunu yapmayan yandı - Milyonlarca ev sahibine yönelik yapılan son dakika uyarısı büyük yankı uyandırdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada tapusu olan kişilere vergi uyarısı geldi.

Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamasında tapusu olup evini ya da işyerini kiraya veren kişilere kira gelir vergisi beyannamesi uyarısında bulundu. 5 Nisan 2024 tarihine kadar beyanname vermeyen kişiler ya da daha az vergi ödemek için düşük beyanda bulunan ev sahipleri yüklü miktarda para cezası ödeyecekler.

İŞYERİ VE EV SAHİPLERİ DİKKAT! KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ SON BEYAN TARİHİ DOLUYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te kiradaki evleriyle ilgili beyanname vermeyenlere kritik bir uyarıda bulundu. Sosyal medyada paylaşımda bulunan Mehmet Şimşek "mükelleflerimizin herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için beyanname verin" şeklinde uyardı. Gelir İdaresi Başkanlığının, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü kaydeden Şimşek, paylaşımında şunları ifade etti:

"Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz."

Bakan Şimşek saha denetimlerine devam ettiklerini belirterek 1,2 gayrimenkulde inceleme sürecini tamamladıklarını ifade etti. 2023 yılı için kira gelir vergisi beyan sınırı 21 bin TL olarak belirlenmişti. Bu tutarın üzerinde kira geliri elde eden tüm ev sahipleri kira gelir vergisi ödemekle yükümlü tutulacak.