T.C. ve isim soyisimle başkasına ait tapu SORGULAMA linki!

Tapu sahibi öğrenme işlemi en çok merak edilen işlemler arasında yer almakta olup e-Devlet linki ile sorgulama yapılabilmektedir.
T.C. ve isim soyisimle başkasına ait tapu SORGULAMA linki!

T.C. ve isim soyisimle başkasına ait tapu SORGULAMA linki! - Ülkemizde taşınmazlar tapu kütüğüne kayıt edilmekte olup her bir kayıt için oluşturulan belgeye ise tapu senedi adı verilmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tutulan kayıtlar özel veritabanında saklanmakta olup kişisel bilgilerin gizliliği nedeni ile herkesin erişimine kapalıdır. Ancak bazı durumlarda kişilerin bu bilgilere erişimine izin verilmektedir.

BAŞKASINA AİT TAPU KAYDI SORGULAMA!

T.C. ile mal varlığı sorgulama son dönemde en çok araştırılan konuların başında yer almakta olup bu işlemler için kimlik numarası ve e-Devlet şifresi olması durumunda e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için sisteme giriş yaptıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama yazarak çıkan ekrana tıklanması yeterlidir.

tapu-sorgulama.jpg

BABAMIN ÜZERİNE TAPU SORGULAMA! İSİM VE SOYİSİMLE YA DA T.C. İLE TAPU SORGULAMA ŞİFRESİZ YAPILABİLİR Mİ?

Evet, şifresiz tapu sorgulama hem kimlik numarası hem de isim soyisim üzerinden yapılabilmektedir. Ancak bu yetki sadece avukatlara tanınmış olup bu meslek grubu da bu hakkı sadece mesleki amaçla kullanabilmektedir.

İcra takibi gibi işlemlerde avukatlar tapu sorgulama linki üzerinden işlem yapabilmekte olup bunun haricinde kalan kişiler için sorgulama yapılmasına izin verilmemektedir. Miras için tapu sorgulama işlemi ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden yapılmakta olup bunun için de mirasçılık belgesinin ibrazı şartı aranmaktadır.