Susuz kalan Değirmendere mevkiindeki ürünler kurudu

Huzurpark’tan gelen suyun kesilmesi üzerine, Değirmendere mevkiinde tarımsal ürünlerin yetiştiği birçok bağ bahçe kurudu
Susuz kalan Değirmendere mevkiindeki ürünler kurudu

Değirmendere mevkiinde sera üreticiliği yapan İbrahim Çümen, bölgenin çöle döndüğünü ve kendi gibi bu sudan tarım yapan birçok insanın büyük zararlara uğradığını belirtti.

Çümen, “Değirmendere mevkiinde 35 yıldır, sera işi yapıyorum. Bizim su kaynağımız Huzurpark’tan gelen su ve kendi açtırdığımız sondaj kuyularından gelen suydu. Bu suyla ürünlerimizi suluyorduk.

Bu yıla gelene kadar su sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 20 gün önce Huzurpark’tan gelen suyumuz aniden kesildi. Ben susuzu kalınca üretim yapamaz oldum. Bunun nedeninim araştırdığımda yetkililerden net bir cevap alamadım.

Huzurpark’ta şelale ve havuzların kuruduğunu gördüm. Yaptığım araştırmada; kimi pompa arızası dedi. Kimi kuyu göçtü dedi.

Yonca, mısır, kırmızılahana, domates, biber, salatalık gibi serada yetiştirdiğim ürünler var. Açtırdığımız sondaj kuyularına da su Huzurpark’tan geliyordu. Sadece ben değil benim gibi birçok tarım üreticisi zor durumda kaldı. Suyumuzun yine akmasını yetkililerden rica ediyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)