SÜRÜ YÖNETİMİ KURSA BAŞLADI

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürü yönetimi elemanı kursu açıldı.
SÜRÜ YÖNETİMİ KURSA BAŞLADI

Sürü yönetimi elemanı kursunu bitirip sertifika alanlar, gerekli koşulları sağlarsa devlet tarafından desteklenecek. Mezun olanlar ayrıca aldığı sertifika ile kamuda ve özel tarımsal işletmelerde istihdam olanağı bulabilecek.

Konu ile Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Halk Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında İl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim işbirliği ile 22.02.2021 tarihinde covid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda üreticimizin katılımlarıyla Sürü Yöneticiliği kursu başladı.

Düzenlediğimiz bu eğitim ile üreticilerimiz, hem Bakanlığımızın desteklemelerinde ilave puanlarla öncelik kazanacak, hem de sürü yöneticisi olarak çalıştığında sürü sahibi istihdam desteği hakkı kazanacaklardır. Sürü Yöneticiliği Eğitimini tamamlayan, sınavlarda başarılı olan yetiştiricilerimiz sertifika sahibi olacaklardır.

Kurs Süresince; İl Müdürlüğümüzde Görevli Konu Uzmanı Veteriner Hekim Hasan Emrullah Darende ve Ziraat Mühendisi (Zooteknisi) Engin Kuldur. İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüyü Yönlendirme, Sürünün Beslenmesi, Sürü Bakım İşleri, Sürünün Sağlığı ve Hastalığı, Konularında eğitim vereceklerdir. Kursun tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Üreticilerimize yönelik farklı konularda eğitimlerimiz devam edecektir. “