Süre doldu acil tedbirinizi alın! Ahmet Ercan’dan o il ve ilçelerine 7 şiddetinde büyük deprem alarmı!

Deprem, Türkiye’nin en büyük gerçekleri arasında yerini alıyor. Deprem uzmanları bölge bölge deprem konusunda uyarılarını sıralarken, son açıklama Ahmet Ercan’dan geldi. O il ve ilçeler için yapılan uyarıya ilişkin detaylar haberimizde
Süre doldu acil tedbirinizi alın! Ahmet Ercan’dan o il ve ilçelerine 7 şiddetinde büyük deprem alarmı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı açıklamasında Marmara’nın illeri arasında olan Balıkesir’i uyardı. Bölgede yaklaşık 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem olduğunun altını çizen deprem uzmanı risk altındaki ilçeleri 7 büyüklüğündeki depreme karşı uyardı.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ

Zaman zaman deprem için yaptığı açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Ercan, şimdi de Balıkesir’i uyardı. X sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ercan, Balıkesir’in Ege düşüntüşü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkileneceğini ilçelerini ise 7 büyüklüğünde depremin vurabileceğini belirtti.

30 YILDA BİR DEPREM OLUYOR

Bölgede her 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem olduğunu söyleyen Ercan, risk altındaki ilçeleri şu şekilde sıraladı:

“Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli”

ekran-goruntusu-2024-05-20-124530.png

Ercan, yaptığı açıklamasının devamında Balıkesir’in ovaya değil, daha Batı’ya doğru yerleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Belirtilen fay hattının sadece Balıkesir değil, aynı zamanda Çanakkale için de tehlike oluşturduğunu söyleyen uzman ismin açıklamaları kısa süre içerisinde gündem oldu.

İZMİR’İ DE UYARMIŞTI

Ercan, geçtiğimiz günlerde yine X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Midilli – Sisam – Karaburun – Foça alanı ile Zeytinbağ kırığının altını çizmişti. Ege bölgesi için yeni bir deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, son depremin 12 Haziran 12.28’de 6,2 büyüklüğünde olduğunu belirtti. Ancak Midilli’de yakın zamanda meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin bölgede hala gerginliğin sürdüğünü gösterdiğini ifade eden uzman isim, bölgenin 6,5 büyüklüğündeki bir depreme gebe olduğunun da altını çizdi.