Subaru otomobil satışları iyi gitmeyince helikopter işine girdi!

Dünyaca ünlü spor otomobil markası Subarunun helikopter üreteceği sosyal medyaya bomba gibi düştü. Ayağa kalkmak için spor otomobiller haricinde SUV işine ve aynı zamanda sedan araç işine de giren Subarı maalesef paçayı halen sıyırabilmiş değildir.
Subaru otomobil satışları iyi gitmeyince helikopter işine girdi!

Bir zamanlarda yarış arabası deyince aklımıza ilk gelen marka Subaru olurdu. Özellikle izlediğimiz otomobil filmlerinden ve gördüklerimizden dolayı süreli olarak Subaru hayalleri kurardık. Ama yıllar öyle bir geçti ki maalesef Subaru ayakta durmayı başaramadı. Ayağa kalkmak için sedan ve SUV kategorisinde de araç üreten büyük firma Subaru'nun şimdi de Bell ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Dünyaca ünlü helikopter üretimi yapan marka Bell ile anlaşan Subaru'nun helikopter üreteceği söyleniyor ki araç satışlarına baktığımızda bu oldukça iyi bir karar olacaktır diye düşünüyoruz. Yapacakları helikopterin savaş helikopteri olacağı söyleniyor. 

JAPONYA KARA KUVVETLERİNE HELİKOPTER ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Şuna Japonya kara kuvvvetlerinin helikopter işi ünlü helikopter firması olan Bell markasındadır. Subaru'nun anlaştığı Bell markası ilk olarak kara kuvvetlerinin UH-1 modeli işle başlayacak. Çok büyük bir donanıma ve bilgi gerekimine sahip olmak gerekmiyor diye düşünüyoruz çünkü bu araçlarda üstün manevra kabiliyeti falan aranmıyor. Askeri amaçla asker ve erzak taşımak için geliştirilmiş olan bu askeri helikopter birçok amaçla kullanılıyor. Savaşlarda taşıma helikopteri olarak kullanılan UH-1 helikopterine herhani bir silah bağlanmadığı için Subaru gibi bir markanın bu üretimi yapması ve Bell'in yerini alması bekleniyor. 

SUBARU YILLARDIR UÇAK KANADI ÜRETİYORMUŞ

Kurulduğu ilk yıllardan itibaren aslında Subaru uçak kanadı işinde de büyük işler başarmış ve halen Japonya’nın Aichi bölgesindeki fabrikalarında Boing marka uçakların bazı modellerinin kanatlarını üretiyor. Subaru'nun bu işte uzman olması spor otomobillerinin nasıl bu kadar iyi olduğunun kanıtı diyebiliriz. Japonya savunma bakanlığında kullanılan bazı hava araçları içinde kanat ürettiği bizim araştırma sonuçlarımızda elde ettiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Subaru'nun Japonya'da aktif olduğu çok alan var ama şimdi helikopter işine girmesi bir hayli dfeğişik bulvarlarda oynadığını bütün dünyaya gösterdi.