Son yağışlar Uşak’ın yüzünü güldürdü

Son iki haftada ilimizde yaşanan yağışlar, Küçükler barajında istenen seviyede olmazken Çokaran Mağarasında biriken su ise sevindirdi.
Son yağışlar Uşak’ın yüzünü güldürdü

Uşak’ın içme suyunu sağlayan tek gölet olan Küçükler barajında su seviyesi geçen yıllara göre çok düşük kaldı.

Ancak, bir diğer su kaynağı olan Çokaran Mağarası’nda eriyen karların etkisi ile Uşak’ın içme suyunu önümüzdeki 3-4 ay karşılayacak seviyede suyla dolacak olması, şimdilik yüzleri güldürdü.

Uşak’ta etkili olan yağmurlar ve Murat Dağı’na yağan kar, içme suyu yönünden Uşak’ı olumlu etkiledi.

Uşak’ın tek içme suyu göleti olan Küçükler Barajından yağışlardan sonra yüzde 8,5 olan su seviyesi yüzde 13 oranına yükseldi.

Ancak toplam su 12 milyon 800 bin metreküp olan hacmi olan Küçükler Göleti’nde şu an biriken su miktarının 1 milyon 600 metreküp civarında olduğu, bu miktarın geçen yıl bu dönemlerde biriken suyun yarısına eşit olduğu öğrenildi.

Murat Dağı’nda karların erimesi ile su seviyesinin daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

ÇOKARAN MAĞARASINDA BİRİKEN SU YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Uşak’ın içme suyunun ve Banaz köylerinin tarımsal amaçlı su ihtiyacını karşılayan Çokaran Mağarasında biriken suyun önümüzdeki 3-4 ay içerisinde Uşak’ın içme suyunu rahatlıkla karşılayacak düzeyde olduğu öğrenildi.

Son yağışların etkisi ile Çokaran Mağarası’ndan gelen suyun saniyede 110 litreye ulaştığı, yine Murat Dağı’nda eriyen karların da suya karışması ile su debisinin saniyede bin litreye çıkacağı tahmin ediliyor.