Sol Parti'den Uşak’ta Zam ve Ensar Protestosu

Sol Parti Uşak Örgütü, Uşak'ta yapılan zamları ve Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapılması gibi olayları protesto etti.
Sol Parti'den Uşak’ta Zam ve Ensar Protestosu

SALİH KILINÇ / Sol Parti Uşak İl yöneticisi Feridun Metin, "İktidar kirli ve karanlık ilişkiler ağında yüzüyor, bu ortaya çıkan ise buz dağının görünen yüzünden başkası değil" dedi.

Sol Parti, Uşak’ta düzenlediği basın açıklamasıyla Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağış yapması, doğalgaz zammı, deprem vergileri ve şehirde uygulanan su zammını protesto etti.

Sol Parti Uşak İl Başkanlığı’nın çağrısıyla belediye önünde toplanan protestocular, “Bu rezil düzenin her yanından pislik akıyor” pankartıyla Tiritoğlu Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Tiritoğlu Parkı’nda eyleme katılanlar adına açıklamayı Sol Parti Uşak İl yöneticisi Feridun Metin yaptı.

Başkentgaz’ın, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar aktardığını söyleyen Metin, “Bu üçgende yolsuzluk, komisyonculuk, vergi kaçaklığı, soygunculuk dahil her şey var. Faturayı ise halk ödüyor. Doğal gaza yapılan zam üstüne zamlarla faturalar cep yakıyor. Anlaşılıyor ki, kabaran faturalarımızın nedenlerinden birisi de (gizli) Ensar vergisi. Kızılay üzerinden Ensar’a aktarılan 8 milyon dolar, iktidarın karanlık para ağını göz önüne seriyor” dedi.