SMA Hastası Asel bebek için Sağlık Bakanı devreye girdi

SMA Hastası Asel bebeğin annesi Saadet ve babası Rıfat Dinç çifti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşerek yardım istedi.
SMA Hastası Asel bebek için Sağlık Bakanı devreye girdi

Görüşmede Bakan Koca’nın tedavi 5. Aşamaya gelen Asel bebeğin tedavisi için 5,6 ve 7. aşamalarının devlet hastanelerinde uygulanamaya başlayacağını ve Asel bebeğin sağlığına kavuşması için bakanlık olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söylediği öğrenildi.

 “ASEL BEBEK İÇİN UMUT IŞIĞI”

Sağlık Bakanı ile Dinç çiftinin görüşmesini sağlayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “SMA hastası Asel bebeğimiz için Sayın Sağlık Bakanı ile görüşmemizi yaptık. Bu tedavide şuana kadar 4 safha yapılan Spinraza ilacının normalde 4’ten sonrası uygulanamıyordu. Görüşme sonrası bakanlığın konuyla ilgili bir çalışması olduğunu ve önümüzdeki günlerde Spinraza ilacının 4’ten sonraki 5. 6. 7. aşamalarının da bakanlık tarafından devlet hastanelerimizde kullanılmasına izin verildiği açıklandı. Asel bebeğimize de önümüzdeki günlerde bu ilacın 5. safhası uygulanmaya başlanacak. İnşallah tedavisi yönünde önemli bir adım hem Sağlık Bakanlığı tarafından hem de ailenin büyük katkısıyla atılacak. Bebeğimizin iyileşme sürecine yavaş yavaş geçileceğini gözlemliyoruz. Tekrardan Asel evladımıza acil şifalar diliyorum inşallah en kısa zamanda Asel sağlığına kavuşacak” dedi. 

TÜP BEBEK YÖNTEMİ İLE DOĞMUŞTU

Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde yaşayan Saadet ve Rıfat çifti,  çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebek sahibi olmuştu.

Ancak doğuştan SMA hastası olan ikiz bebeklerinden, Alya ise henüz 7 aylıkken bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Aynı acıyı tekrar yaşamak istemeyen çift küçük Asel için bir kampanya başlatarak, tedavi için gereken 2 milyon 132 bin Euro’luk ücreti toplamaya çalışıyor.