Sivaslı'ya bahar ‘nevruz’la geldi

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen 21 Mart Türk Dünyası ve Türk Toplulukları Haftası Nevruz Bayramı, Sivaslı Muammer Yazgan İlkokulu’nda coşkulu bir şekilde kutlandı.
Sivaslı'ya bahar ‘nevruz’la geldi

Okul bahçesinde yapılan kutlamalara, İlçe Kaymakamı Mustafa Gözlet, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boz, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Uysal,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ümit Zorlu, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlama, Muammer Yazgan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut Kılınç’ın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapması ile devam etti. Kılınç, "Nevruz Bayramı Türklerin en eski bayramlarından birisidir. Bu tarih baharın gelişinin müjdecisi olarak bilinir. Türklerin İslam dinini benimsemeden önceki bayramlarından olan Nevruz İslam dini benimsendikten sonra da Türk kültüründeki yerini muhafaza etmiş ve bugüne kadar kutlanarak gelmiştir. Nevruz her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilip özü itibari ile baharın gelişi için kutlandığı coşku ile karşılandığı bir gündür“ dedi.

Gösteri kısmında, Muammer Yazgan İlkokulu sınıflarının hazırlamış olduğu Halkoyunları, ront gösterileri ve yarışmalar izleyicilere sunuldu.

Daha sonra, örste demir dövme ve yumurta tokuşturma etkinlikleri, İlçe Kaymakamı Mustafa Gözlet’ in katılımı ile gerçekleşti.  Yakılan ateş üzerinden ilk atlayan ise da Okul Müdürü Hüseyin Cavit Akbay oldu. Akbay’ın ardından diğer protokl üyeleri de ateşin üzerinden atladı.

Kutlamalar,  “Okulun Bereket Kaşıkları Projesi” ve okul kermesinin İlçe Kaymakamı Mustafa Gözlet’in gezmesi ile son buldu.