Site aidatları vatandaşın sinirlerini bozmaya başladı

Şehirlerde artık müstakil ev kalmadı ve insanlar artık dikey olarak uzayan beton yığınlarında yaşıyorlar. Üstelik banka kredisiyle alınan evlerde artık zorunlu olarak en az 100 lira aidat isteniyor. Vatandaşın bu duruma tepkisini bu haberimizde ele alıyoruz.
Site aidatları vatandaşın sinirlerini bozmaya başladı

Kentsel dönüşüm sebebiyle birlikte insanların gecekondu bile olsa müstakil evlerini yıkan ve oralar 15-20 katlar binalar yapıp toprak sahiplerine sadece 1 daire veren şirketler her geçen gün çoğalıyor. Şirketlerin bu alanda yaptığı en büyük çalışmalardan birisi insanları daire sayısıyla kandırmak oluyor ama elbette işler bununla bitmiyor. Normalde 2 hanenin zor yaşayacağı alanlara 2 tane blok yapıyorlar ve bu alana 300 kadar aileyi sığdırıyorlar. Yaşam kalitesi, özel yaşam yada bu tür durumları bir kenara bırakın çünkü bu evleri satın bile alsanız ömür boyu para vermeye devam ediyorsunuz.Vatandaş bu duruma tepki gösteriyor olsa da yapacakları hiçbir şey yoktur. 

500 LİRAYA KADAR AİDAT VEREN VAR

Ev satın aldıktan sonra biz en az 100 lira kadar aidatın verildiğini söyleyelim. Genelde 100 lira verilen sitelerde temizlik için aidat veriyorsunuz. Hem güvenlik hem temizlik istiyorsanız bu ücret 200 TL'ye kadar çıkıyor. Bunun haricinde sitenizde spor salonu, havuz, hamam gibi diğer şeylerin olmasını istiyorsanız ise en az 350 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu anlamda vatandaşın isyan ettiği konu ise elbette satın aldığı eve ödemesi gereken hizmet bedeli oluyor. Fahiş fiyatlara çıkan aidatı ödemediğiniz durumda ise kendi evinizden kovulacak duruma geliyorsunuz. Kentsel dönüşüm aslına bakarsanız insanları kandırmak için ortaya çıkmış bir saçmalıktır. 

MODERN TASARIMLARIN İÇERİSİNDE İŞKENCE ÇEKİYORUZ

Uşak ve İstanbul gibi birçok yerde artık şehirleşme zirveye çıkmaya başladı. Müstakil evi bırakın boş bir arsa bile kalmadı. Her yere binalar yapılıyor ve yeşil alanların tümü ortadan kaldırılıyor. Türkiye'de bu duruma artık dur demek gerekiyor ama maalesef hiçbir şekilde önlem alınmıyor. Küresel ısınmanın baş gösterdiği bu dönemlerde beton ve asfalt yığınlarının ne kadar zararlı olduklarını bir kez daha anlıyoruz ama artık iş işten geçmiş oluyor. Kentsel dönüşüm diye alınan arsalara beton diken şirketlerden birde toprak sahiplerinden her ay 300-500 lira almak için tam anlamıyla ter döküyor.