SİSMİSİTE sonuçları DEPREM ALARMI verdi! 7 şiddetinde TEKRAR DEPREMİ o ili vuracak

Yer Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy sismisite sonuçları ile deprem alarmı verdi!
SİSMİSİTE sonuçları DEPREM ALARMI verdi! 7 şiddetinde TEKRAR DEPREMİ o ili vuracak

SİSMİSİTE sonuçları DEPREM ALARMI verdi! 7 şiddetinde TEKRAR DEPREMİ o ili vuracak - 6 Şubat tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi ile tarifi imkansız bir acı yaşayan Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze kalmıştı.

İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok büyük şehri aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan ancak yapı stoku ne yazık ki depreme dayanıklı olmayan çok sayıda binayı barındıran Türkiye'de kentsel dönüşüm alarmı verilmişti. Özellikle de İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi diken üstünde kalırken deprem profesörleri ise birbirleri ile tartışma yaşamaya başladı.

BURSA'DA DEPREM OLUR MU, İSTANBUL'DA DEPREM NE ZAMAN OLACAK, DEPREM RİSKİ VAR MI?

Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Yer Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’de uzun süre deprem beklenmediğini söylemesi tartışma yarattı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Ercan'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Çok talihsiz bir açıklama, çok gayribilimsel bir açıklama. Açıklamanın içinde bile tutarlılık yok, paranoyak bir açıklama. İstanbul için Türkiye'nin en ciddi kurumları Kandilli gibi açıklamalar yapıyor. Bir an önce kentsel dönüşüm dediğimiz projenin hayata geçmesi ve tehlikeye dikkat çekilmesi için çalışıyoruz" dedi.

deprem.jpg

Olası İstanbul depremi kamuoyunun gündeminde yer alırken Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş'tan da bir uyarı Bursa için geldi. Bektaş, bir sosyal medya kullanıcısının "Bursa'da 7 ve üzeri deprem olur mu?" sorusuna yanıt verdi. Deprem bilimci, "KAF'ın güney kolunda, İznik-Mudanya-Bursa yöresi 1957 ve 1967 Mudurnu depremlerinden sonra sismik boşluğa dönüşmüştür" dedi.

Bektaş yapmış olduğu açıklamasında 1999 senesinde meydana gelen İzmit ve Düzce depremleri ile bölgede yaşanan sismisite artışına dikkat çekti. Sismisite artışının alarm verdiğini belirten Bektaş 1855 senesinde yaşananan 7 şiddetindeki depremin her an tekrarının yaşanabileceği uyarısında bulundu.