Şehit Aileleri Güneydoğu Anadolu Turuna Gönderildi

Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezi turuna uğurlandı.
Şehit Aileleri Güneydoğu Anadolu Turuna Gönderildi

Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Urfa’daki şehit ailelerini ziyaret edecek olan Uşaklı şehit ailelerini uğurlayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan daima şehit aileleriyle, gazilerle dayanışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Cahan, "Onlar bizim baş tacımız. Onlar bizlere şehitlerimizin kutsal emaneti ve başımızın üstünde yerleri var. Geçtiğimiz yıl Karadeniz turuna göndermiştik. Şimdi de istedik ki Güneydoğu Bölgemizde hem şehit ailelerimizle bir araya gelsinler hem de bölgenin kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı bulsunlar. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyoruz. Onları memnun edebilirsek, gönüllerini alabilirsek bu her şeyden daha önemli. Uşaklı hemşehrilerimiz adına düzenlediğimiz bu tur ile bir hafta boyunca Güneydoğu Anadolu’da olacaklar. Tek beklentimiz hayır dualarıdır.” dedi.

Uşak Belediyesi’nin Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’ni kardeş belediye ilan ettiğini ve daha önce 22 Nisan günü ilimize şehit aileleri ve gazilerin ziyarete geldiğini hatırlatan Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Şakir Çakır, “Bunun akabinde Belediyemiz bu aileleri Uşak’ta misafir etti. Onları gönderdikten sonra Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan ile görüştük ve Doğuya, Güneydoğu’ya giderek bu muhabbetimizi pekiştirmek istedik. Sayın Başkanımız da sıcak karşıladılar ve hem Uşaklı hem de Güneydoğu’daki şehit ailelerimizi memnun edecek bir tur düzenledi. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ ATİKE DEMİRDAĞ:  BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KAPISI BİZLERE DAİMA AÇIK

Şehit annesi Atike Demirdağ ise, “Başkanımızdan çok memnunuz. Allah ondan razı olsun, her zaman yanımızda ve bizlere daima kapısı açık. Çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Hakkâri Yüksekova’da askeri birliğe düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş’un babası İsmail Bozkuş ise Uşak Belediyesi tarafından taleplerin daima kabul gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Başkanımızdan nereyi istediysek bizi oraya gönderdi. Allah Razı olsun bizim bir istediğimizi iki yapmıyor. Yine kendisine bir öneride bulunduk ve bizi kırmadı. Şehit ailelerine verdiği önemden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Karanfillerle karşılanan şehit aileleri daha sonra Başkan Nurullah Cahan tarafından uğurlandı.

İlgili Haberler