Satılan evden kiracı kaç ayda çıkarılır?

Ev sahipleri kiracıları evden çıkarabilmek için evi satma seçeneğini değerlendirebiliyorlar. Ev satılırsa içerisindeki kiracı kaç ayda evden çıkarılabilir?
Satılan evden kiracı kaç ayda çıkarılır?

Ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için her yolu deniyorlar. Bazı ev sahipleri bunu daha yüksek kira geliri elde etmek için yapıyorlar bazı ev sahipleri ise gerçekten eve ihtiyaçları olduğu için bunu istiyorlar. Ancak bir kiracının evden çıkarılması hiç de kolay değil. Sarış yolu ile kiracıyı evden çıkarmanın yolları denenmeye başlandı.

EVİN SATIŞININ KİRACIYI EVDEN ÇIKARMADAKİ ÖNEMİ NE?

Ev sahibinin kira sözleşmesi devam eden ve sözleşmenin yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren bir kiracıyı 11 yıldan önce evden çıkarmak için işlemlere başlaması kiracı istemedikçe mümkün değil. Bu açıdan yasal hakları olmayan ev sahipleri kanunu arkadan dolaşarak kendilerine hak elde ediyorlar.

Ev sahipleri evi yakınlarına satmış gibi gösterip tapuda işlem yapıyorlar. Esasında bu olağan bir satış değil. Bunun üzerine tapuda yeni ev sahibi olarak görünen kişi kiracıya tapu devrinden itibaren 1 ay içerisinde ihtarname gönderip evden çıkmasını isteyebiliyor. Bu durum karşısında ise kiracılar anlaşmaya yanaşmazlarsa ek bir hukuki süreç başlıyor.

ADIM ADIM İZLENEN YOLLAR!

Kiracıya bildirim gönderen yeni ev sahibi 6 ay süre dolduktan sonra kiracı evden çıkmamış ise önce arabulucuya başvuruyor. Arabulucu süreci yaklaşık 1 ay sürüyor ve o süreçte de kiracı evden çıkmaya ikna olmuyorsa ev sahibi mahkemeye gidiyor. Kiracı için tahliye davası açan ev sahibi bu davanın sonuçlanmasını beklemeye başlıyor. Bu sürenin mahkeme ve istinaf aşamalarının yaklaşık 2,5 yıl sürebileceği bilinmesi gerekiyor. Evi satarak hemen kiracıyı evden çıkarmak mümkün olmuyor. Kiracı ile anlaşma sağlanmazsa evin satıldığı günden itibaren en iyi ihtimalle 3 yıllık hukuki sürecin ardından kiracı evden çıkarılabiliyor.