Rubik Küp ‘Dünyanın’ Katılımıyla Uşak’ta Gerçekleşti

Uşak'ta İskender Pala Halk Kütüphanesi’nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle ilk defa ‘Open 2018 Rubik Küp Turnuvası’ yapıldı.
Rubik Küp ‘Dünyanın’ Katılımıyla Uşak’ta Gerçekleşti

Uşak'ta İskender Pala Halk Kütüphanesi’nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle ilk defa ‘Open 2018 Rubik Küp Turnuvası’ yapıldı. Yarışma Türkiye’nin farklı şehirlerinden olduğu gibi yurt dışından da ilgi gördü. Turnuva yurt dışından, şehir dışından ve Uşak’tan birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan gibi ülkelerin ev sahipliği yaptığı Rubik Küp Turnuvası, ülkemizde ilk kez geçtiğimiz yıl İzmir’de yapılmıştı. 2013 yılından bu yana toplamda 23 yarışmanın düzenlendiği Rubik Küp’e ev sahipliği yapan Türkiye’nin 6. ili Uşak oldu. 5x5, 4x4, tek el, piramit gibi 10 farklı kategori bulunan Rubik Küp Turnuvasında yarışmacılar iki gün boyunca ter döktü. Öte yandan turnuvada Uşak'ın meşhur döndürme böreği ikram edildi.

Melih Kaya Kadıoğlu'nun koordinatörlüğünde yapılan turnuva İngiltere ve Amerika’dan çocukların da katılımıyla Cumartesi günü başladı ve dün akşam saatlerinde sona erdi.

“Bu turnuva bizim desteğimizin yanında öğrencimizin organizasyonuyla gerçekleşti” diyen Uşak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Şakir Özdemir, "Uşak'ta bu yarışmanın yapılması konusunda izin istedik ve Türkiye Delegesi buna onay verdi. Bu yarışma ile birçok şeyi amaç edindik. Öncelikle çocukların zihinsel performansını geliştirmek ve küp ile uğraşan çocukların sayısını arttırmak hedeflendi.” dedi.

KADIOĞLU'NUN YETENEKLİ ELLERİ HAYRAN BIRAKTI

Turnuvanın koordinatörlüğünü yapan, aynı zamanda Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi ve rubik küpte Türkiye rekortmeni 8. sınıf öğrencisi Melih Kaya Kadıoğlu, yarışmayı düzenlerken Türkiye çapında bir etkinlik hedeflediğini ancak katılımın düşündüğünden de fazla olduğunu söyledi. Kadıoğlu’nun küplerle yaptıklarıysa hayran bıraktı.

Türkiye delegesi İskender Aznavur ise katılımın gayet güzel olduğunu ve yarışma ile beyin jimnastiğinin yanı sıra keyifli bir ortam sunmak istediklerini dile getirdi. Yarışmada tatlı bir rekabet olduğunu ve ödülün maddiyattan çok manevi bir yönü bulunduğunu söyleyen Aznavur, dereceye girecek olan yarışmacının yurt dışındaki yarışmalara katılmaya hak kazanacağını söyledi. 
Mücadele eden çocuklar arasında David Oh birinci olurken, Zeynep Sevde Kara ikinci, Muhammed Enes Ertaş ise üçüncü oldu.