Rıfat Amca 18 saat sonra dağda bulundu

Önceki gün kayıp olan Alzheimer hastası Rıfat Yazgan (84) 19 saatlik arama sonucunda bulundu.
Rıfat Amca 18 saat sonra dağda bulundu

Rıfat Amca, uzun bir arama ve çalışma sonrası sağ salim bulunu ve yakınları derin bir oh çekti.

Uşak Mimarlar Odası İl Başkanı olan Mimar Çağlar Samancı, öz dayısı olan 84 yaşındaki Alzheimer hastası Rıfat Yazgan’ın Sivaslı ilçesinde yaşadığını belirtti. Samancı, “Rıfat dayım, akşam saatlerinde saat 18 gibi birden ortalıktan yok oldu. Ailesi ile birlikte saat 20.00 gibi aramaya başladık. Bulamayınca jandarma ve AFAD’a haber verdik. Gece 03.30’a kadar yapılan aramalar sonuç vermedi.

Sonra AFAD ve jandarma ile bir toplantı yaptık. Mobese kameraları incelendi. Rıfat Dayımın aracı ile Selçikler beldesine gittiği ama oradan çıkış yapmadığı tespit edildi. Uzmanlar dayımın o bölgede gideceği dere boyu ya da dağ olduğunu tahmin ederek araştırmaları bu yönde yoğunlaştırdı.

Sabahın ilk ışıklarında dağa çıktık. 200 metre kadar sağa doğru ilerleyince dayımı orada bulduk. Sağlığı gayet iyi görünüyordu. Bize anlattığına gece o bölgeye gelmiş. Aracı park ederek yemeden içmeden aracının içerisinde uyumuş.

Sabah uyanınca, “Ben neredeyim?” diye aracından inerek keşfe çıkmış. Tam o sırada da biz bulduk” dedi.


 

Havanın yumuşak olması nedeni ile dayısının 19 saat sonra sağ salim kurtulmasına sevinen Samancı, “Arama konusunda büyük emek ve  yardımları bulunan Uşak Sivaslı İlçe Emniyet Teşkilatına, AFAD ekibine , İlçe Jandarma Komutanlığına ve yardımlarını esirgemeyen tüm hemşerilerime ve akrabalarıma  teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler