RESMİ GAZETE’DE B sınıfı ehliyeti olan herkes için kritik karar

Geçtiğimiz günlerde B sınıfı ehliyeti olanları yakından ilgilendiren önemli bir karar duyuruldu. Buna göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle birlikte B sınıfı sürücüleri için değişiklik yapıldığı açıklandı.
RESMİ GAZETE’DE B sınıfı ehliyeti olan herkes için kritik karar

Aktarılan haberin detaylarına göre Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detayları belli oldu. Buna göre B sınıfı ehliyeti olanlar belirli koşullar halinde 125 cc’ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecek. Konuya ilişkin merak edilenler haberimizde

B sınıfı sürücü ehliyeti olanları yakından ilgilendiren kararın detayları belli oldu. Resmi Gazete’de Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan kararın detaylarına göre B sınıfı sürücü belgesi ile her türlü ticaret faaliyette kullanılan araçların dışında A1 sürücü belgesi ile kullanılan motosikletler kullanılabilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde bu fıkrada belirtilen şartları taşıyanlar için belirlenen direksiyon eğitimi dersinin tamamlanarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere ülkemiz sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler de sürülebilir. Bu duruma ilişkin olarak sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenir, ayrıca sürücü belgesi üzerine kod yazılmaz”

Bunun yanı sıra sürücülerin en az deneyim açısından geçerli 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. Aynı zamanda adayların geriye doğru 5 yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden sürücü belgelerinin geçici ya da daimi olarak geri alınmaması olması aranan şartlar arasında bulunuyor.