Resmi Gazete'de 6 il için karar yayımlandı! Diyarbakır Hatay Erzurum Zonguldak Denizli Muğla!

30 Nisan 2024 Tarihli ve 32532 Sayılı Resmi Gazete ile çok sayıda önemli Cumhurbaşkanı kararı yürürlüğe girerken 6 için yeni karar da bunlar arasında yer aldı.
Resmi Gazete'de 6 il için karar yayımlandı! Diyarbakır Hatay Erzurum Zonguldak Denizli Muğla!

Resmi Gazete'de 6 il için karar yayımlandı! Diyarbakır Hatay Erzurum Zonguldak Denizli Muğla! - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda kritik karar 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararlar kapsamında 6 il için de kritik düzenlemeleri gidildi. İşte o kararlar...

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8415)

–– Erzurum İlinde Kurulacak Nenehatun RES Elektrik Üretim Tesisinin Yapımı Amacıyla Tekman İlçesi, Akçakoca Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8416)

–– Çermik-Kale Projesi (GAP) Bünyesindeki Kale Barajı Sulaması Ana İletim Hattı Tünelinin Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8417)

8417.jpg

–– Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti İkmali Projesi Kapsamında Belirtilen Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8418) –– Aşağı Dalaman Projesi Bünyesindeki Dalaman Ovası Sulaması İnşaatı İşinin Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8419)

–– Zonguldak İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Trafo Binasının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8420)

8420.jpg

–– Denizli İli, Pamukkale İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Pamukkale Travertenleri Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8421)

Söz konusu kararlar 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan kararlar kapsamında kamulaştırma yapılacak ve kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen alanlarda arsa, konut, tarla ve dükkan gibi taşınmazı olan tapu sahipleri acele kamulaştırma kapsamına girecekleri için etkilenecekler...