Putperest Japon Uran oldu Müslüman Nuran

Japon Uran Yoshıda adlı putperest kadın, Uşak İl Müftülüğünde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Putperest Japon Uran oldu Müslüman Nuran

Eşi Kazuki Yoshida’nın 4 yıl önce Müslüman olduğunu belirten Uran Yoshıda eşi ile uzun yıllardır Almanya’da yasadığını, Müslüman Türk aileleri ile tanıştıktan sonra Müslümanlığı tanıdığını belirterek Müslüman olmak için Uşak il Müftülüğüne başvurdu. Burada İl Müftüsü Kazım Güzel nezaretinde Uran Yoshıda için Müslümanlığa geçiş töreni düzenlendi ve Uran, Müslüman olarak Nuran adını aldı.

Müslüman olmak istediğini belirterek Uşak İl Müftülüğüne başvuran Japon vatandaşı Uran Yoshıda için "İhtida Merasimi" (Müslümanlığa geçiş töreni) düzenlendi. İl Müftüsü Kazım Güzel nezaretinde yapılan ihtida töreninde kelime-i şehadet getiren ve yemin eden Uran Yoshıda, Nuran adını aldı.

Tercümanların çevirisine göre; Japonya’da üniversite eğitimi alan Uran Yoshıda, eşi Mühendis Kazuki Yoshıda ile yıllar önce çalışmak için Almanya’ya gitti. Burada Türk aileleri ile tanışan e birlikte yaşamaya başlayan Yoshıda çifti, Müslümanlıktan etkilenmeye başladı.

Kazuki Yoshıda, Yaklaşık 4 yıl önce Müslüman olarak “Süleyman” adını aldı. Almanya’da çok samimi oldukları Uşaklı bir aile ile Uşak’a gezmeye geldikleri sırada dün akşam saatlerinde Uşak İl Müftülüğüne başvurarak Uran Yoshıda’da Müslüman olmak istediğini beyan etti ve düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu ve adı da Nuran oldu.

Nuran, “Almanya’da Türk komşu ve dostlarımdan Müslümanlığı tanıdıkça çok etkilendim. Eşim 4 yıl önce Müslüman olmuştu. Beni ne eşim Süleyman, ne de Almanya’da birlikte yaşadığım Türk komşularım Müslüman olmaya zorladı. İslamiyet’in güzelliği ve insan sevgisi karşısında çok etkilenerek kendi isteğimle Müslüman oldum” dediği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)