Petrol fiyatlarına gelen zam insan taşımacılığını derinden etkiledi

Petrol fiyatlarına gelen yaklaşık yüzde 45'lik zamdan sonra taşımacılık şirketleri fiyatlarını artırdı. Bazı firmalar kepenkleri indirirken bazıları fiyatları yükselterek ayakta kalmaya çalışıyor. Özellikle kara ve hava yolunda taşımacılık yapan firmalar bilet fiyatlarında zam uygulamaya başladılar.
Petrol fiyatlarına gelen zam insan taşımacılığını derinden etkiledi

Türkiye’de oldukça yüksek fiyata satılan petrol fiyatlarına sürekli olarak zam gelmeye devam ediyor. Doların artmasından dolayı aldığımız varil petrolün fiyatında sürekli olarak bir artış söz konusudur. Ortaya çıkan bu zamdan dolayı birçok alanda fiyatlar yükseliyor. İstatistiklere baktığımızda ise petrol fiyatlarında şuan yaklaşık olarak yüzde 45’lik bir zam görüyoruz. Oldukça yüksek fiyatlara aldığımız petrolden ziyade birçok yabancı şirketin dolardan dolayı fiyatları yükselmesi bizi korkutmaya başladı.

UÇAK BİLETLERİ REKORA KOŞUYOR

İster yabancı olsun isterse de yabancı firma olsun Türkiye’de uçak biletleri oldukça yüksek fiyata satılmaya başlandı. Özel uçak yakıtları için kullanılan petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte elbette işletmeler uçak fiyatlarına zam yaparak kazançlarını sabitlemek zorundalar. Sadece uçaklarda değil aynı zamanda otobüslerde ve diğer insan taşımacılığı araçlarında büyük zam kapıda diyebiliriz. Bir türlü ateşi düşmeyen dolardan dolayı petrol fiyatları artıyor ve haliyle taşımacılıkta fiyatlar otomatik olarak artış gösteriyor.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ SAHİPLERİ İSYAN EDİYOR

Büyük şehirlerde özel halk otobüsleri genel olarak belediyeye bağlı oluyor. Şuan tüm Türkiye’de aktif olarak kullanılan bir toplu taşıma yok ve her şehrin ayrı otobüs kartı var. Öğrenciler, öğretmenler için indirimli olan kartlar 60 yaşının üstündeki vatandaşlarımıza ücretsiz oluyor. Özel halk otobüsleri mazotu kendi cebinden ödediği için bu duruma tepkili çünkü gelen petrol zammına rağmen halen yolculuk fiyatlarında bir değişiklik olmuyor. Petrol fiyatlarına araç sahipleri sinirli evet ama herhangi bir toplu taşıma zammına milyonlarca vatandaştan da tepki gelecektir. Durumun bir an önce değişmesi ve doların düşmesi en büyük beklentimiz arasındadır.