Ölümünün 8. Yılında Müslüm Gürses Anılıyor

Arabesk müziğin önemli temsilcilerinden bir tanesi olan Müslüm Gürses, ölümünün sekizinci yılında anıldı. 3 Mart 2013’te yaşamını yitiren Müslüm Baba, hala en sevilen sanatçılar listesinde yer alıyor.
Ölümünün 8. Yılında Müslüm Gürses Anılıyor

Başarılarla Dolu Bir Ömür

Müslüm Gürses pek çok kesime hitap eden, ülkemizin en önemli sanatçıları arasında gösterilmektedir. Kendisine has tarzı ile milyonlarca kişinin beğenisini kazanan ve hala dinlenmeye devam eden Müslüm Gürses ölüm yıldönümünde anıldı.

Müslüm Gürses bilindiği gibi 3 Mart 2013 tarihinde hayata gözlerini yummuştu. Pek çok sevenini üzen bu gelişme müzik dünyasında da şok etkisi yaratmıştı. Pek çok insanın müziğe adım atmasına vesile olan ve çeşitli kesimleri arabesk müziği sevdiren Gürses, vefat edeli 8 sene oldu. Müslüm Gürses sanat hayatı boyunca önemli başarılara imza attı. Arabeskin babası, 59 yıllık yaşamında oldukça fazla sayıda şarkı, plak, kaset ve albüme sahip oldu.

Müslüm Gürses’in Hayatı

Müslüm Gürses kadın, erkek, genç ve yaşlı fark etmeksizin pek çok insana hitap etme başarısı gösteren ender sanatçılardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Ülkemizde ikamet etmekte olan tüm vatandaşlar en az bir kez bile olsa Müslüm Gürses’e ait bir şarkıyı dinlemiştir.

Müslüm Gürses’i daha yakından tanıyacak olursak, Müslüm Gürses 7 Mayıs 1953’te doğmuştur ve aslen Şanlıurfalıdır. Gerçek adıyla Müslüm Akbaş olan ancak Müslüm Gürses olarak bilinen Müslüm Baba, 1962 yılında müzik dersleri almaya başladı. Bu tarih onun için bir milattı. Halkevinde ilk müzik eğitimine başlayan Gürses, çay bahçesinde şarkı söyleyerek müzik dünyasına adım attı ve henüz 14 yaşındayken bir ses yarışmasına katıldı ve katıldığı yarışmayı kazandı. Gürses soyadını da bu yarışmanın ardından kullanmaya başladı.

Müslüm Gürses’in TRT ile tanışması ile 1967 yılına dayanıyordu. İlk 45’liklerini çıkartması ise 1968 yılında olacaktı. Sonra ise sırası ile önemli başarılara imza attı. Tarihler 1978 yılını gösterdiğinde ise Müslüm Gürses ve sevenleri için ciddi bir gelişme yaşandı. Müslüm Gürses geçirdiği trafik kazasında kritik bir dönem yaşadı. Ancak sonraki süreçte iyileşti ve sahnelere döndü ve sayısız başarılara imza attı. Müslüm Babanın vefayı ise organ yetmezliğinden oldu.