Öğretmen kadınlar hocalarının tabutunu erkeklere bırakmadılar

Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Gedikler köyünde vefat eden emekli öğretmen Hafize Var Çakıcı’nın tabutunu erkeklere bırakmayan yetiştirdiği kadın öğretmenler taşıdı
Öğretmen kadınlar hocalarının tabutunu erkeklere bırakmadılar

Köyde alışılmadık bu durum erkeklerin hayretler içerisinde kalmasına neden oldu. Rahmetli Hafize var çakıcı’nın yetiştirdiği kadın öğretmenler, cenaze namazının ardından bir anda tabutun altına girip sırtlayınca köy erkekleri ve cenazeye katılan diğer erkekler şaşkınlık geçirdi

Kendisi de emekli öğretmen olan CHP Banaz İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Yılmaz, kadınların tabut taşıdığı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşınca, tabut taşıyan kadınlar bir anda günün konusu oldu.

Yılmaz, “"Bugün doğup büyüdüğüm Gedikler köyünden ilk öğretmen olan dayımın kızı emekli öğretmen Hafize Var Çakıcı dönüşü olmayan bir yolculuğa çıktı.

Bayan öğretmenler salına biz gireceğiz dediler. Atatürk'ün öğretmenleri son görevlerini yaptılar. Geriye vatana değerli evlatlar ve öğrencilerini bıraktı.Rahmetlinin yetiştirdiği öğretmenler sırtında taşıdılar öğretmenlerini. Cok anlamlı bir fotoğraf.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” yorumunu yaptı.