O ilde 30 günlük karantina kararı açıklandı! Kurban Bayramı'nı karantinada geçirecekler

Kurban Bayramı öncesi korkulan oldu! Sinsi hastalık geri döndü 30 günlük karantina kararı açıklandı. Kurban Bayramı'nı karantinada geçirecekler...
O ilde 30 günlük karantina kararı açıklandı! Kurban Bayramı'nı karantinada geçirecekler

KÜTAHYA (İHA) - Salgın hastalıklar, sel, fırtına ve deprem felaketleri tüm dünyada büyük bir kabus yaşanmasına neden olurken Türkiye en çok afet yaşayan ülkelerin başında yer almıştı. Peş peşe yaşanan felaketler büyük kayıplara neden olurken ülkemizde son dönemde yeniden şap hastalığı görülmeye başlanmıştı.

Son derece hızlı yayılan bir hastalık olması nedeniyle Kurban Bayramı öncesi büyük panik yaşanmasına neden olan şap hastalığı son olarak Kütahya'da ortaya çıktı. Kütahya Emet ilçe sınırlaır içearisinde yer alan 3 köyde 30 günlük karantina kararı çıkarken bu köylere giriş çıkışlar yasaklandı.

KÜTAHYA SON DAKİKA ŞAP KARANTİNASI! KARANTİNA KARARI ÇIKAN KÖYLER HANGİLERİ?

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Esatlar köyünde bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Esatlar, Örencik ve Aydıncık köylerine 30 günü süreyle hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

karantina-karari-cikti.jpg

İlçeye bağlı 3 köyde şap hastalığı görülmesi üzerine Emet İlçe Komisyonu Kaymakam Furkan Seyman başkanlığında toplanarak durumu değerlendirdi. Hayvan hastalıklarıyla mücadele Emet İlçe Komisyonu Koruma bölgesi olan Esatlar köyü ile gözetim bölgesi olarak Aydıncık ve Örencik köylerinde 30 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Açıklama Kurban Bayramı öncesi büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken hastalığın diğer köy ve ilçelere yayılmaması adına gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi. Söz konusu yasak kararı 30 gün boyunca devam edecek. Bu nedenle bu bölgede yer alan hayvanlar ne yazık ki Kurbanlık pazarlarında yerlerini alamayacak...