Namaz kıldılar puan aldılar hediyeleri kaptılar

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Evrenli Mahallesi. Akıncılar Camisi İmamı Mustafa Tanrıkulu çocukları ve gençleri nazma teşvik etmek için yaptığı puanlama sonucu en çok puan alan öğrencilerine hediyelerini cemaatin huzurunda dağıttı.
Namaz kıldılar puan aldılar hediyeleri kaptılar

Oldukça entelektüel yapısı ve uygulamalarıyla dikkat çeken Akıncı Camisi İmamı Mustafa Tanrıkulu, sömestr tatilinde çocukları ve gençleri camiye çekebilmek için ilginç bir kampanya başlatmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığının, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü “YEĞİTEK “ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen yarı yıl tatilini kapsayan proje kapsamında ödül, teşvik ve puanlama sistemiyle çocuklara camide cemaatle birlikte namaz kılma alışkanlığının yerleştirilmesi amaçlandı. Bu çerçevede Akıncılar Camisi İmam-Hatibi Mustafa Tanrıkulu’da camisinde düzenlediği  "Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap" sloganıyla gerçekleştirdiği  "Haydi Çocuklar Camiye" yarışmasında dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Akıncılar Camisi’nde gerçekleştirilen yarışmada, 21 öğrenci 14 gün boyunca vakit namazlarını camide kıldı. Kıldıkları her namaz karşılığında puan toplayan çocuklar puanların karşılığında ödül aldı. Sıralamada birinciliği 70 vakitle Ferdi Doğan,İkinciliği 68 vakitle Artur Sancar,Üçüncülüğü 55 vakitle Murat Çetin  kazandı.

Birinciye Spor ayakkabısı,ikinciye kol saati ve masa saati, üçüncüye ise kol saati ve dini kitap hediye edildi.Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de çeşitli sürpriz hediyeler verildi.

Yarışmanın sona erdiği Pazar günü, yatsı namazından sonra cami cemaatinin de yoğun katılımıyla camide düzenlenen ödül töreninde konuşan Tanrıkulu, “Hayır sever vatandaşlarımızın maddi desteğiyle Haydi Çocuklar Camiye yarışmasını gerçekleştirdik. Güzel bir program oldu. Sabah namazından itibaren tüm vakitlerde çocuklarımız camilere gelmek için yoğun çaba sarf ederek vakit namazlarını kıldı. Ayrıca çocuklarımız bazı sureleri de ezberleyerek puan topladı. Biz cami imamı ve cemaati olarak her gelen çocuğa ödül verelim istedik.

Bu vesile ile hayırseverlerimizin desteğiyle almış olduğumuz hediyeleri çocuklarımıza  verdik. Tabii çocuklarımız en büyük ödülü Allah'ın vereceği bilincindeler. Bu vesile ile 2019 Yaz Kur’an Kursunda buluşmak üzere öğrencilerimizle sözleştik. Yarışmaya maddi desteklerini esirgemeyen hayırsever cemaatime teşekkür ederim” dedi.

Tanrıkulu daha sonra çocuklara ödüllerini takdim etti.