Naci Görür zamanı geldi diyerek her an deprem olabilecek fay hattı ve bölgeyi açıkladı!

Kahramanmaraş depremini doğru bilen Naci Görür yeni deprem beklediği bölgeyi son dakika açıkladı. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak alarm verildi!
Naci Görür zamanı geldi diyerek her an deprem olabilecek fay hattı ve bölgeyi açıkladı!

Naci Görür zamanı geldi diyerek her an deprem olabilecek fay hattı ve bölgeyi açıkladı! - Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli deprem uzmanları arasında yer alan Prof. Naci Görür yeni deprem uyarısında bulundu. Türkiye'de yaşanan depremlerin tarihçesini hatırlatan Prof. Görür bu döngülere göre en çok deprem endişesi yaşadığı bölgeyi açıkladı.

TÜRKİYE'DE BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremin aylar öncesinde uyarılarda bulunan ve sürekli olarak bölgeyi işaret eden Prof. Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu. Naci Görür'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

24 Aralık 2020 Elazığ depreminden sonra "Kahramanraş'ta, Malatya'da, Hatay'da deprem gelebilir. Şu büyüklükte deprem olabilir, önlem alın" diyerek anlattık. Çünkü Elazığ depremi stres transferiyle orayı tehlikeye soktu. Hükümete raporlar yazdık. Depremin geldiğini görüryorduk.

naci-gorur-depremi.jpg

“Tarih tekerrür etmesin” diyerek yeni uyarılarda bulunan Görür, "Bas bas bağırıyoruz, Marmara'ya, İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlayın diye. 6 Şubat öncesi dikkat etmediler 50 binden fazla insanımızı bir gecede gömdük. Marmara'da önlem alın diyoruz ki 6 Şubat depremleri tekerrür etmesin. İnsanlarımız ölmesin diye bas bas bağırıyoruz. Ama siyasi iradenin, halkımızın umursadığı da yok. Korkuyorum ki yine tarih tekerrür edecek” ifadelerini kullandı.

Naci Görür en büyük endişesinin Tunceli bölgesi olduğunu ifade ederek bu bölgedeki deprem üretme zamanının dolduğunu söyledi. Tunceli yöresini uyaran Naci Görür, Erzincan ve Bingöl Karlıova bölgesinde şiddetli bir deprem yaşanabileceği uyarısında bulunarak bu bölgede acilen tedbir alınmasını istedi.

NOT: Naci Görür açıklamada tahminlerine yer vermiş olup depremi önceden yüzde 100 doğru olarak tahmin etmek bugünün teknolojisi ile mümkün değildir. Hesaplamalar sadece tahminleri ifade etmektedir. Kesinlik içermez...