Naci Görür deprem uyarısı - SON DAKİKA! FELAKET olacak Kahramanmaraş depremi solda sıfır kalacak

Anormal olasılık uyarısı yapan Naci Görür 7.5 şiddetinde deprem olacak ili açıkladı. Kahramanmaraş depremi solda sıfır kalacak çok daha büyük felaket olacak!
Naci Görür deprem uyarısı - SON DAKİKA! FELAKET olacak Kahramanmaraş depremi solda sıfır kalacak

Naci Görür deprem uyarısı - SON DAKİKA! FELAKET olacak Kahramanmaraş depremi solda sıfır kalacak - Deprem tahminleri tutan Naci Görür yeni deprem uyarısı yaptı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem büyük bir yıkıma neden olmuş 11 ilimizde 50 binden fazla canımız hayatını kaybetmişti.

Deprem bölgesini aylar öncesinden uyardığı ortaya çıkan Naci Görür bir kere daha çok konuşulmuş ve günlerce gündemde kalmıştı. Türkiye'nin bu alanda yetiştirmiş olduğu en önemli isimler arasında yer alan Naci Görür yeni deprem uyarısı yaptı ve yeni deprem beklediği iller bölgeler hakkında açıklamalarda bulundu. Deprem riski yüksek iller gündem oldu...

NACİ GÖRÜR DEPREM TAHMİNLERİ! BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ ŞİDDETİ TAHMİNİ KAÇ OLACAK?

İstanbul depremi hakkında tahminlerde bulunan Naci Görür "İstanbul’da 7.2 maksimum 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Bu depremlerin birini Adalar’ın güneyindeki Adadalar Fayı üzerinde diğerini bu Adalar Fayı’yla birleşen Kumburgaz Fayı üzerinde bekliyoruz. Bu faylar ikisi birlikte kırılırsa 7.5’e kadar gidebilir ama Kumburgaz fayı 7.2 büyüklüğünde deprem üretebiliyor. Bu 2 fay da kilitli. Bu kilitli faylar günün birinde kırılacaktır. Tekirdağ fayında beklemiyoruz. Yani Silivri açıklarında Tekirdağ’a kadar kısımda… Dolasıyla tehlike bu." dedi.

BEKLENEN BÜYÜK MARMARA İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Marmara depremi ne zaman olacak sorusuna da yanıt veren Naci Görür "Zamana gelince bu konuda ciddi araştırmalar yapıldı. En fazla popüler olan veri; 1999’dan hemen sonra her an olmak kaydıyla 30 yıl içeresinde depremin olma olasılığı bugün revize edilmiş rakamla yüzde 47’dir. Bu anormal olasılıktır. Dolasıyla bu işin şakası yok. Buna artı, eksi 10 koymak gerekir. Aynen biz Kahramanmaraş depremini bağırdık, söyledik kimse dinlemedi. Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek, aynı şeyi biz yine söylüyoruz günün birinde bu işte bitecek." dedi.

naci-gorurr-edperm.jpg

Marmara kıyılarına yakın olan yerlerde ise depremin şiddetinin 9 olarak hissedileceğini belirten Naci Görür bir kere daha acilen tedbir alınması gerektiğinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Naci Görür tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup tahmini ifadeleri içermektedir. Deprem tahmini yapılmış olup, kesinlik içermez.