Mutsuzluğa İyi Gelen Besinler

Çağımızda her insan mutsuz olduğunu şikayet ediyor. Mutsuzlukla başa çıkabilmenin yollarını arıyor.
Mutsuzluğa İyi Gelen Besinler

Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişci, mutsuzlukla kolay yoldan mücadele edebilmenin yollarını anlattı. Mutsuzluğu yenebilmeniz için mutsuzluğa iyi gelen besinleri hayatınıza dahil etmeniz gerekiyor.

Mutsuzluğa giden yol mideden geçiyor diye bir söz var. Beslenmenizde yapacağınız önemli değişiklikler depresyon vakalarını da azaltmaya yardımcı olacak. Beslenme depresyonla doğru orantılı şekilde ilerlediğinden dolayı ilk olarak beslenmede planlı programlı gitmeniz gerekir. Depresyona girildiği zaman bazı insanlarda iştah çok fazla olurken bazısında da yemeden içmeden kesilme görülür. Her iki durumu yaşayanlar içinde yapacakları çok küçük bir değişiklik hayatlarına olumlu şekilde yansımaya başlayacak.

B Vitamini Önemlidir

B vitaminin oldukça önemli olduğunu söyleyen Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişci, şunları yememizi tavsiye ediyor.

Köy Tavuğu: B6  vitamini olduğundan dolayı mutluluk hormonların aktifleşmesine yardımcı olur.

Elma: Depresyona iyi gelen besinlerden birisi de elmadır.  B vitamini, fosfor ve potasyum bakımından  zengin olduğundan dolayı  hücreler onarıldığı için depresyonu önleyen yanı bulunuyor. Bu yüzden elmayı hayatınıza mümkün olduğunca dahil etmeniz gerekiyor.

Balık Yağı: Mutluluğu yakalamanıza yardımcı olacak bir başka besin ise balık yağının olduğunu söyleyebiliriz. Depresyona giren kişiler üzerinde araştırma yapılmış ve omega 3 seviyesi düşük olduğu görülmüştür.

Kahvaltıda Yediğiniz Ekmek Üstü Reçel Ne Yapar?

En önemli öğünlerden birisi kahvaltıdır. Kahvaltının mutlaka doğru şekilde yapılması gerekir. Beynin işlevini yerine getirmesi için önemlidir. Sadece bununla sınırlı kalmayarak gün içinde daha fazla aktif olabilmemiz adına önemlidir. Kahvaltıda enerji yapsın mantığıyla reçel gibi tatlı besinlere başvuruyoruz. Bu besinler kan şekerinin artmasına neden oluyor. Anı yükselen şeker ani düşüşe de yol açar. Doğal olarak hızlı kilo alımları devreye girer. Kan şekerinizde düşme olacağından dolayı yorgunluk ve halsizlik görülebilir.

Türk Kahvesi Yanında Hurma

İnsanların çoğu tatlı kriziyle karşı karşıya kalıyor. Bu tatlı krizlerini atlatmak için Türk kahvesi yanına hurma ekleyebilirsiniz. Tatlı krinizi en kısa süre içerisinde kesmeye yardımcı hurmayı, kahvenizin yanında tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda 3-4 tane hurmanın yanında fındık,ceviz, çiğ badem yiyebilirsiniz.

Uyumadan Önce Tarçınlı Süt İçebilirsiniz

Yapacağınız ara öğünleri genellikle hafif tutmanızda fayda olacak. Bu yüzden yatmadan önce bir şeyşer yemekten kaçının. Tam aksine daha hafif diyebileceğimiz şeyleri tüketebilirsiniz. En iyi çözüm yollarından birisi de uyumadan önce tarçınlı süt içmek olacaktır. Fakat başka tükıetebileceğiniz alternatiflerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar kepekli galeta,  1 porsiyon meyve ya da bir avuç kadar nohut olabilir. Çünkü başvuracağınız bu yol açlık hissinin ortadan  kaldırılmasına en iyi şekilde yardımcı olacaktır.