Mustafa Hoca bu kez de kitap okuma yarışması düzenledi

Sivaslı İlçesi merkez Akıncılar Camisi İmamı Mustafa Tanrıkulu, bu kez de öğrenciler arasında kitap okuma yarışması düzenledi.
Mustafa Hoca bu kez de kitap okuma yarışması düzenledi

Yaz tatilinde öğrencilere camiyi sevdirmek ve namaz kılmalarını öğrenmek amacı ile “Camiye gel hediyeni al” yarışması “Atık pil toplama kampanyası” gibi çevreci projeleri ile ses getiren ve ilçe halkının takdirini kazanan İmam-Hatip Mustafa Tanrıkulu şimdi de öğrenciler arasında kitap okuma kampanyası düzenledi.

Mustafa Hoca, bir dakika içerisinde en fazla kelime okuyan öğrencileri belirleyerek onlara çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda aktif bireyler yetişmesine katkı sağlamak için böyle bir yarışma düzenlediğini söyleyen Tanrıkulu, bu yarışmaya öğrenci velileri de çeşitli ikramlar hazırlayarak yarışmaya renk kattılar dedi.

Tanrıkulu, “Okumanın ilerlemek için ilk adım olduğunu bilerek, kitap ve okuma üzerine farkındalık oluşturmak, mahallemdeki öğrencilerime kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla böyle bir yarışma düzenledim. Ayrıca okuma sevgisi oluşturarak merak eden, araştıran, sorgulayan, üretici fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılmasını hedefleyen yarışmaya 11 öğrenci katıldı.

Bir dakika içerisinde 185 kelime okuyan Ferdi Doğan isimli öğrenci birinci olurken,150 kelime okuyan Naci Ergül ikinci, 148 kelime okuyan Artun Sancar isimli öğrenci ise üçüncü oldu. Yarışma velilerin getirmiş olduğu ikramların yenmesi ve sürpriz hediyelerin öğrencilere takdimiyle sona ererken, öğrencilerde hem eğitici hem de sürpriz hediyelerle keyifli anlar yaşadı” şeklinde bilgi verdi.