Mülakatsız KPSS’siz deneyimli deneyimsiz Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başladı!

Bekçi alımlarını takip edenler için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni ilanlar yayımlandı. Yayımlanan son ilana göre Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başladı. İŞKUR üzerinden yapılacak alımda KPSS şartı aranmayacak mülakat yapılmayacak.
Mülakatsız KPSS’siz deneyimli deneyimsiz Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başladı!

İş arayanların en sık araştırdığı mesleklerin başında gelen bekçi alımları hızla takip ediliyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan son habere göre İŞKUR üzerinden bekçi alımı yapılacak. Alımlar özel sektöre yapılacağı için KPSS puan şartı aranmayacak. Peki, KPSS’siz bekçi alım şartları ne, kimler başvurabilir? İşte merak edilenler

İŞKUR üzerinden bekçi araştırması yapanlar için yeni ilanlar yayımlandı. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına ilgi son derece büyük. Bu kapsamda da kadın erkek pek çok kişi İŞKUR bekçi alım ilanlarını araştırıyor.

İŞKUR BEKÇİ ALIM İLANLARI

İŞKUR üzerinden yapılacak bekçi alım ilanlarında adayların kurumların istediği özel başvuru şartlarını ve genel başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Genel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Adli sicil kaydının temiz, güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi
  • Uyuşturucu madde kullanımı sebebi ile tedavi görmemiş ya da tedavi görmüyor olmak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması

Belirtilen başvuru şartlarını taşıyanlar İŞKUR üzerinden yayımlanan özel şartları da inceleyebilir. Bazı firmalar deneyim şartı ararken, çoğu firmanın bekçilik alımında deneyi şartı aramadığı görüldü. Çalışacak adayların vardiyalı çalışmaya uygun olması gerektiği belirtildi. Diğer yandan özel kurumlara yapılacak bu alımlar için KPSS puan şartı da aranmayacak.

ekran-goruntusu-2024-05-29-130256.png

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden yayımlanan bekçi alım ilanlarının son başvuru tarihleri, ilanlara göre farklılık gösterebilmektedir. Adayların başvurmadan önce ilanların sağ kısmında yer alan son başvuru tarihlerini incelemesi ve buna göre başvuru yapması önerilmektedir.