Muharip gaziler konaktan caydı

Uşak İl Genel Meclisi, Uşak Muharip Gaziler Derneği’ne tahsis edilen tarihi Karaağaç Evi’nin tahsisini oy birliği ile kaldırdı.
Muharip gaziler konaktan caydı

Uşak İl Genel Meclisi, “Mülkiyeti İl özel İdaresi’ne ait tarihi Karaağaç Evi’nin tahsisinin kaldırılması konusunu görüştü.

Konu ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Meclis Başkanı Mehmet Nacar, “Karaağaç Konağı’nı Meclisimiz bir süre önce Uşak Muharip Gaziler Derneği’ne tahsis etmişti. Bu gazilerimiz önce beğendiler. Hatta bahçesine tuvalet falan istediler. Fakat sonradan oraya girmekten vazgeçtiklerini beyan ettiler. Girmeyecekleri için hemen tahsisini kaldırıp, boş kalmasını engelleyerek başka bir kuruluşa verilmesi gerekir. Bu tarihi binalar boş kaldıkça çürür” deyip sözü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’ya bıraktı.

Kalaylı, “Gaziler Derneğimizin talebi üzerine lavobo tuvalet gibi ihtiyaçlarını da giderdik. Ancak, dernek yönetimi, yaşlı ve engelli muharip gazilerin binaya girip çıkamayacağını mazeret olarak gösterip yazılı ve şifahi olarak Karaağaç Konağı’ndan vazgeçtiklerini bildirdiler.

İstiyoruz ki; tarihi konakları yaşatalım boş kalmasın. Bu konuda meclisimize de teşekkür ediyorum. Tarihi Tekeş Konağı’nı da üniversitemize tasarım merkezi olarak tahsis edip bu değerli yapının yaşamasını sağladılar” dedi.

Gündemin diğer maddeleri arasında: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü bütçeleri hakkında meclis üyelerinin, Mali İşler Müdür Vekili Hasan Cansu tarafından bilgilendirilmesi yer aldı.