Muğla, Denizli, İzmir, Samsun, Bursa ve bu şehirlerde yaşayanlar! Fay hattı açıklaması geldi

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalar ve gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor.
Muğla, Denizli, İzmir, Samsun, Bursa ve bu şehirlerde yaşayanlar! Fay hattı açıklaması geldi

Muğla, Denizli, İzmir, Samsun, Bursa ve bu şehirlerde yaşayanlar! Fay hattı açıklaması geldi - Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında birçok vatandaşın deprem endişeleri yaşadığı ifade edilirken bu sebeple de vatandaşların yakınlarında da fay hattının geçip geçmediği merak edilirken konu ile ilgili de Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hattı haritası açtı.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayınlanan yeni "Diri Fay Hattı üzerinde bulunan iller" haritası belirlenirken fay hattının geçtiği iller de resmen açıklanmış oldu.

Gelen bilgilere göre ise diri fay hattı üzerinde; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat fay hattı üzerinde bulunan iller arasında yer alıyor.

BİNA DEPREM TESTLERİNİZİ YAPTIRIN

Vatandaşların yaşadıkları binaların depreme dayanıklı olup olmadığına dair de son gelişmeler paylaşıldı. Buna göre ise vatandaşların deprem testlerini yaptırması gerektiği de bildirildi.

Depreme dayanıklılık testleri, bağımsız araştırma şirketleri ya da belediye ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Binasının riskli olduğunu düşünen veya depreme karşı dayanıklı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen kurum ve kuruluşlara başvurarak bu testi yaptırabiliyor. Bakanlığın internet sitesinde, risk tespit raporu için başvurulabilecek belediyeler, meslek odaları, kamu kurumları, üniversiteler ile özel kuruluşlar ve firmalar yer alıyor.

Vatandaşların dikkatli olması gerektiği ve bu süreçte de binaların dayanıklığını da test etmesi gerekmektedir.