Mont, bot, şapka ne varsa çıkartın! Baharı bekleyenlere kar, yağmur, fırtına şoku

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde önemli bir açıklama yaptı. Aktarılan son haberin detaylarına göre sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceğini ifade eden MGM, vatandaşları soğuk havaya karşı uyardı. Baharı bekleyenlere büyük şok verildi!
Mont, bot, şapka ne varsa çıkartın! Baharı bekleyenlere kar, yağmur, fırtına şoku

MGM, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında yağışların etkili olacağı bölgeler de tek tek açıklandı. Sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceğini belirten Meteoroloji, kar, yağmur ve fırtına beklenen iller de tek tek sıraladı.

METEOROLOJİ İL İL UYARDI

Meteoroloji’nin açıklamasında yağışların etkili olacağı iller için şu açıklama yapıldı:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor”

ekran-goruntusu-2024-03-20-104229-min.png

Bunun yanı sıra MGM, açıklamasının devamında Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi olabileceği için vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI SERT DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının sert bir şekilde düşeceğini belirten Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve çığ tehlikesine karşı uyarılarını da sıraladı. Hava sıcaklıklarının özellikle İç Anadolu ve Orta Karadeniz kısımlarında 4-6 derece azalacağı ve Marmara’nın güneyinde 2-4 derece artış göstereceği belirtildi. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmeyeceğinin altı çizildi.

Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde mevsim normalleri üzerine çıkması ve baharın gelmesi bekleniyor.