Miras tapu kalanlar dikkat! Miras paylaşımı SİL BAŞTAN değişti artık böyle bölünecek

Tapu mirası kalan milyonlarca kişi için son dakika açıklaması geldi. Miras paylaşımı sil baştan değişti artık tapu mirası böyle bölünecek...
Miras tapu kalanlar dikkat! Miras paylaşımı SİL BAŞTAN değişti artık böyle bölünecek

Miras tapu kalanlar dikkat! Miras paylaşımı SİL BAŞTAN değişti artık böyle bölünecek - Miras paylaşımı konusunda yapılan yeni düzenleme büyük yankı uyandırdı. Tapu paylaşımı konusunda son dönemde yapılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi.

Bazen aileler arasında sorunlar yaşanmasına neden olan miras tapu paylaşımı konusunda zorunluluk kaldırıldı. Kardeşler arasında miras paylaşımı ve tapu devri konusunda yapılan yasal düzenleme ile notere gitme zorunluluğu resmen uygulamadan kaldırıldı. Artık kardeşler miras tapu paylaşımı için notere gitmek zorunda kalmayacaklar.

KARDEŞLER ARASINDA MİRAS TAPU PAYLAŞIMI İÇİN NOTER ZORUNLULUĞU KALKTI!

Babadan ya da anneden tapu mirası kalan hak sahipleri kardeşlerin artık tapu paylaşımı için bundan sonra notere gitmeleri zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Düzenlemeden önce üzerine hisseli tapu kalan miras sahiplerinin notere giderek işlem yaptırmaları zorunlu tutuluyordu. Yeni düzenlemenin ardından ise hisseli tapu devri için notere gitme zorunluluğu iptal edildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, miras payının bir kardeşten diğerine devri için artık iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin imzalanması sırasında tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması yeterli olacak.

hisseli-tapu-devri.jpg

Aynı anne babaya sahip olan kardeşler arasında miras tapu paylaşımı bu sayede büyük oranda kolaylaştırılmış oldu. Sadece sözleşme yapılarak hisseli tapunun devri ve satışı sağlanacak. Hisseli tapu devri için ise tüm hissedarların satışta hazır bulunması şartı aranacak. Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu hisseli tapu satışında şüfa hakkı uygulaması ise devam edecek.