Minik Diyabetliler Doyasıya Waffle Yedi

Uşaklı Minik diyabetliler waffle etkinliğinde bir araya geldi.
Minik Diyabetliler Doyasıya Waffle  Yedi

Uşak Diyabetliler Derneği koordine etti. Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği ustaları imal etti.  Uşak Belediyesi de sponsor oldu. Diyabetli minikler doyasıya waffle yedi.

Uşak Belediyesi’nin minik diyabetlilere verdiği desteğe teşekkür eden Uşak Diyabetliler Derneği Başkanı Sercan Bozer, bu destekler sayesinde diyabet hastalarının gönünce yemek yiyebildiklerine dikkat çekti.

Dört yolda bulunan belediye tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Uşak Diyabetliler Derneği başkanı Sercan Bozer amaçlarının diyabetli diye her istediğini yiyemiyor algısını yıkmak olduğunu belirtti.

Sercan Bozer konuşmasının devamında; Burada uşak diyabetliler derneği olarak diyabetli çocuklarımızla diyabetli kardeşlerimiz ile bir waffle etkinliği düzenledik. Tip 1 diyabetliler olmak üzere inisülün kullanan kardeşlerimiz var. Şeker hastalığı ve diyebet dediğimizde baklava yiyemez, dondurma yiyemez, yaşpast yiyemez gibi tepkiler ile karşılaşıyoruz. Diyabet hastası şeker hastası demek baklava da yer,  dondurmada yer waffle tatlıda yer ama nasıl yer. Hassas gram ölçüleri hazırlanarak, karbonhidrat değerleri hesaplanarak yer. Bugün burada yapacağımız etkinliğimizde diyetisyenlerimiz tarafından bütün değerleri hesaplanan ölçülerde kullanılacak malzemelerden çocuklarımızın kendileri tarafından yapılacak waffle tatlıları yine çocuklarımız kendileri yiyecekler. Tabi burada hesaplanan değer  65 karbonhidratlık bir tabak ortaya çıkacak, çocuklarımızda bu değere göre inisülünlerini yapacaklar, amaç doğru ve bilinçli beslenme. Diyabet hiçbir şeye engel değil” dedi.

Uşak Açşılar ve pastacılar derneği başkanı Fatih Demir ise her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini belirterek;  gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarımız ile birlikte olmaktan mutluyuz, her ay farklı bir etkinlikle çocuklarımız ile birlikte oluyoruz. Bu ay ki etkinliğimiz waffle etkinliği. Etkinliğimde çocuklarımız kendi wafflerini ustalarımızın nezaretinde kendileri yapacaklar. Etkinlik sonunda çocuklarımıza katılım belgesi de vereceğiz” dedi