Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı geldi! Akşam saatlerinde 9 şehirde etkili olacak, okullar tatil olabilir

Türkiye'de bu yıl mevsimler gecikirken soğuk hava da etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı geldi! Akşam saatlerinde 9 şehirde etkili olacak, okullar tatil olabilir

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı geldi! Akşam saatlerinde 9 şehirde etkili olacak, okullar tatil olabilir - Türkiye'de bu yıl mevsimler gecikirken soğuk hava da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yurdun dört bir tarafından kar görüntüleri gelirken sonrasında ise tekrar kar yağışı sona ermişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen yeni açıklamalar sonrasında ise 9 şehirde akşam saatlerinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesini bekliyor.

9 İLE UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda 9 il için kar yağışı uyarısı verdi. Kar yağışının Doğu Karadenizin iç kesimleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan ile Van çevrelerinde kar yağışları etkili olması bekleniyor. Rize'nin doğusu ve Artvin çevreleri ile Ardahan'ın kuzeyinde ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden gelen uyarılar sonrasında ise gözler şehirlerin valiliklerine çevrildi. Yoğun kar yağışının etkisini göstermesi durumunda okulların tatil edilmesi gündemde yer alıyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzla

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat'ın doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize'nin doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ardahan'ın kuzeyinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.