Meteoroloji bu sefer ACİL sarı ve turuncu ALARM verdi! 13 ilde sel, su baskını, fırtına ve kar duyurusu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle 13 ilde turuncu kodlu alarm verilmesinden sonra vatandaşlar güncel hava durumunu merak etmeye başladı. Acil alarm verildi. İşte MGM güncel hava durumu..
Meteoroloji bu sefer ACİL sarı ve turuncu ALARM verdi! 13 ilde sel, su baskını, fırtına ve kar duyurusu

Sabah erken saatlerde yapılan son dakika açıklamasına göre yağışların etkili olabileceği bölgeler tek tek açıklanırken, sıcaklıkların düşeceği belirtildi. Bazı illerimizde sağanak, fırtına ve kar yağışlarının hakim olacağı açıklanırken, 13 il için turuncu kodlu alarm verildi.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI YERLER AÇIKLANDI

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile zamanla Van'ın güneyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in ç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

ekran-goruntusu-2024-03-22-094622-min.png

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji peş peşe uyarılarını vatandaşlar için sıraladı. Yağışların etkili olacağı yerleri açıklayan resmi kurum, yağışların; Rize, Erzurum, Ağrı çevreleri, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile Van'ın güneyinde çok kuvvetli olacağını belirtti.

Bunun yanı sıra sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı noktasında vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip olması sebebi ile çığ tehlikesi olduğunun da altı çizildi.