Melek Esila için gözyaşları sel oldu

Vali Funda Kocabıyık, tedavisi için tüm Uşak’ı tek yürek haline getiren minik Esila bebeğin ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu.
Melek Esila için gözyaşları sel oldu

Henüz üç yaşında ilik kanserine yakalanan ve geçtiğimiz hafta vefat eden Esila Kurt için Uşak Valisi Funda Kocabıyık evlerine giderek başsağlığı diledi.

Anne Çiğdem, baba Ercan Kurt ve melek Esila’nın yakınları tarafından karşılanan Vali Kocabıyık’ın da çok üzgün olduğu görülürken ziyaret sırasında gözyaşları sel oldu.

Ziyaret sonrası valilik sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Funda Kocabıyık,;

“Esila… Güzel kızım… Nurlar içinde uyu…

Hemofagositik Lenfohistiositoz (HLH) teşhisi konulan Esila kızımıza ilik nakli için tüm Uşak seferber olmuştu. İlik nakli olan Esila, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Bugün, Esila kızımızın acılı ailesine taziye ziyaretinde bulunduk ve dualar ettik. Allah dualarımızı kabul etsin, kalanlara sabır versin.

Yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Uşak’a başsağlığı diliyorum” dedi.

Esila için Uşak tek yürek olmuştu

Geçtiğimiz yıl İlik kanserine yakalanan 3 yaşındaki Esila için, Uşak Valiliği, Türk Kızılay ve Türkök tarafından düzenlenen "Esila İçin Tek Yürek Uşak Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası" başlatmıştı.

Vali Kocabıyık, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Kızılay tarafından kurulan çadırları ziyaret ederek burada kök hücre ve kan bağışında bulunmuş bütün Uşak’ı da kök hücre ve kan bağışına davet etmişti.

Bu çağrı üzerine Uşaklılar bağış için Kızılay çadırına hücum etmiş ve 8 gün boyunca burada bağışta bulunmuştu.