Kuyruklu Yıldız ne zaman, saat kaçta geçecek, Türkiye'den görülecek mi?

NASA, Yeşil Kuyruklu Yıldız'ın çıplak gözle görülebileceğini bildirdi. Bunun üzerine kuyruklu yıldızın ne zaman, nereden geçeceği merak edildi.
Kuyruklu Yıldız ne zaman, saat kaçta geçecek, Türkiye'den görülecek mi?

NASA, Yeşil Kuyruklu Yıldız 50 bin yılı aşkın süre sonra ilk kez Dünya'dan görülebilecek şekilde geçeceğini açıkladı. Son olarak Neandertaller döneminde Dünya'yanın yakınından geçtiği bilinen Yeşil Kuyruklu Yıldız'ın çıplak gözle görülebileceğini bildiren NASA'nın açıklamalarının ardından vatandaşlar, ''Kuyruklu Yıldız Türkiye'den görülecek mi?'' sorularına yanıt arıyor.

KUYRUKLU YILDIZ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA GEÇECEK? 

NASA tarafından 'Kirli Kartopu Kuyruklu Yıldızı' ya da C/2022 E3 (ZTF) adları ile açıkladığı Yeşil Kuyruklu Yıldız'ın Dünya'ya yakın geçeceğini duyurmasıyla araştırmalar başladı. 2 Şubat tarihinde ise Dünya'nın 42 milyon kilometre yakınından geçecek olan Kuyruklu Yıldız'ın özellikle Kuzey Yarımküre'den rahatlıkla görülebileceği belirtildi. Güney Yarımküre'de ilerleyen günlerde daha rahat görülmesi beklenirken ülkemizden de şafak vakti ile dürbün, teleskopKuyruklu yıldızın ufukta yükseldikçe parlaklaşması ve en iyi şekilde şafak öncesi saatlerde görülmesi bekleniyor. Şubat ayının 10'una kadar da Mars'a yakın olacak.

ŞUBAT 2023 ŞAFAK VAKTİ NE ZAMAN? 

Şafak vakti, gün doğumundan önce görülen gün ağarmasının başlangıç aşamasıdır. Sabahın ilk dakikaları olarak da bilinir.

KUYRUKLU YILDIZ NEDİR? 

Güneş’in yakınından geçerken ısınarak gaz açığa çıkarmaya başlayan, buzlu, küçük Güneş Sistemi cisimlerine Kuyruklu Yıldız denir. Bu gaz çıkışı, görünür bir atmosfer veya koma ve bazen de bir kuyruk oluşturur.